Ga naar hoofdinhoud

Belg Karel Cox beste in overvolle barrage

Karel Cox, hier met Japeloup van ‘t S'Gravenhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De finale van de Youngster Tour op Indoor Drachten is zojuist in handen gevallen van Karel Cox met de 8-jarige Quickchin WH Z. Edwin Smits werd tweede voor de andere Belg, Pieter Devos. Willem Greve en Albert Zoer waren de enige twee Nederlanders die tegen het buitenlandse geweld op konden. Ze werden vierde en vijfde.

Het was een drukte van jewelste in de barrage van de jonge springpaarden, maar liefst 35 7- en 8-jarigen traden aan in de tweede omloop. Karel Cox was uitermate snel met de Quidam de Revel-hengst Quickchin WH Z. Hij klokte een tijd van 30.50 seconden, niemand kwam in de buurt. Cox heeft de hengst sinds het einde van het afgelopen jaar onder het zadel en al wat klasseringen geboekt.

Edwin Smits, de Nederlander die voor Zwitserland uitkomt, reed de Zwitserse hengst Pikelot Von Hof Ch (v. Hrh Pik Ayolo) naar de tweede plek in 31.62 seconden. Derde werd Pieter Devos op de BWP-hengst Inshallah de Muze (v. Nabab De Reve), zij klokten een tijd van 32.42 seconden. Vlak achter Devos eindigde Willem Greve met de fantastisch springende KWPN-hengst Dantos HBC. Met de zoon van Cantos kon hij niet het resultaat van vrijdag herhalen, Greve moest nu genoegen nemen met de vierde plaats. Albert Zoer volgde op de voet met Dum Drum (v. Larino).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook