Ga naar hoofdinhoud

Belgen domineren 1,50 m GCT Hamburg

De Belgische ruiters Pieter Devos, Nicola Philippaerts en Jérôme Guery domineerden vanmiddag de 1,50 m-rubriek van de Global Champions Tour in Hamburg. De ruiters wisten na het tweefasen parcours het podium geheel in beslag te nemen. Voor de enige Nederlandse deelnemer, Harrie Smolders, was er geen topklassering weggelegd.

Devos was met de 12-jarige Espoir (v. Surcouf de Revel) de snelste van de drie. Zijn tijd van 32,39 seconden kon door niemand geklopt worden. Philippaerts en H&M Quenzo de la Roque (v. Kannan) vlogen door de finish en hun tijd van 32,73 seconden resulteerde in de tweede plaats. Guery legde met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) het parcours in 33,53 seconden af en maakte hiermee het Belgisch podium compleet.

Rolf-Göran Bengtsson en Clarimo ASK (v. Clearway) sloten aan op de vierde plaats. Bertram Allen, die gisteren nog een eerste prijs in ontvangst mocht nemen, werd nu vijfde met Belmonde (v. Ovidius).

Smolders en Aiyetoro (v. Concorde) konden de top tien niet binnendringen. De combinatie was wel foutloos, maar de gezette tijd van 36,26 seconden bleek niet snel genoeg. Zij eindigden op de veertiende plek.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook