Ga naar hoofdinhoud

Belgen maken de dienst uit in Nations Cup Lissabon

Het Belgische team was gisteravond oppermachtig in de FEI Nations Cup in Lissabon. Geen enkel team bleef helemaal foutloos in de twee rondes over 1,60m, maar de Belgen waren de enigen, die met slechts vier strafpunten wisten te eindigen. Spanje volgde op de tweede plaats met 21 strafpunten en de Fransen werden derde met 24 strafpunten in totaal.

Het Belgische team bestond gisteren uit Constant Van Paesschen met Carlow van de Helle, Fabienne Daigneux Lange met Venue d’Fees des Hazalles, Jos Verlooy met Caracas en Nicola Philippaerts met Chilli Willi.

Dubbel foutloos

Van Paesschen en de goedgekeurde zoon van Caretino bleven net als Daigneux Lange en de twaalfjarige merrie van President in beide rondes foutloos. De enige andere ruiter, die dit gisteren voor elkaar kreeg was Diego Perez Bilbao met HH Best Buy uit Spanje. Verlooy kwam in beide rondes met vier strafpunten aan de finish met de goedgekeurde schimmelhengst van Casall, waarvan er eentje bij het teamresultaat werd opgeteld. En Philippaerts stuurde zijn negenjarige hengst, net als Caracas een zoon van Casall, een keer foutloos rond voor het team. Voordat het duo een tweede keer moest optreden was het al duidelijk dat de zege niet meer aan België voorbij kon gaan.

Top drie

Voor Spanje bleef dus Bilbao als enige dubbel foutloos met zijn tienjarige Baloubet du Rouet-merrie. Zijn landgenoot Alfonso Arango zette ook een foutloze rit neer met Tahiti D’Auge, maar kreeg in de tweede ronde acht strafpunten met de dochter van Hello Pierville. Alvaro Diaz Garcia en Bacentus (v. Balou du Rouet) kregen in totaal dertien voor het team-meetellende strafpunten en brachten het totaal daarmee op 21.

Voor de Fransen bleven zowel Alexandra Paillot met Polias de Blondel als Harold Boisset met Quolita Z (v. Quasimodo Z) een keer foutloos. Boisset leverde met in totaal vier strafpunten het beste resultaat voor het team en Paillot kreeg er acht, die meetelden voor het teamresultaat. Olivier Robert kwam met Eros (v. Querlybet Hero) uit op twaalf strafpunten en bracht daarmee het totaal op 24 strafpunten en de derde plaats.

Tussenstand

Voor de tussenstand in de Europa Divisie 2 betekent dit dat België aan de leiding gaat na twee tweede plaatsen (in Linz-Ebelsberg en Drammen) en de overwinnig van gisteren. Het team heeft nu in totaal 280 punten. De Britten staan in de tussenstand op de tweede plaats met 195 punten en worden gevolgd door Polen op de derde plek met 95 punten.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de tussenstand in Divisie 2

Bron; Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.