Ga naar hoofdinhoud

Ben Maher enige foutloze in GP Wellington

Als enige wist de Brit Ben Maher met Sarena in de barrage foutloos te blijven en triomfeerde in de met $500,000 gedoteerde Rolex Grand Prix CSI 5* in Wellington gisteravond. Het Winter Equestrian Festival 2016 werd met een spannende wedstrijd afgesloten. McLain Ward werd tweede op HH Azur gevolgd door Meredith Michaels-Beerbaum op Fibonacci 17. De finale van de 1.50m Championship Jumper Series kwam in handen van McLain Ward, terwijl Shane Sweetnam het overall klassement won.

Veertig combinaties stonden op de startlijst van de Grand Prix en zeven legden het parcours van Anthony D’Ambrosio foutloos af. Van de top drie was McLain Ward de eerste die de barrage reed en zette een snelle tijd op de klokken (46.10seconden) met de 10-jarige merrie van Thunder van de Zuuthoeve, HH Azur, maar kreeg wel een balk. Meredith Michaels-Beerbaum koos ervoor om op safe te gaan met Fibonacci 17 (v. For Feeling), maar zij kreeg ook een balk en werd met 4 strafpunten in 51.41 seconden derde. Ben Maher en Sarena, 10-jarige merrie van Calvaro Z, volgden en zette een degelijke rit neer. Het paar finishte met een foutloze ronde in 53.72 seconden. Ook de laatste starter Todd Minikus kwam daar niet aan, hij werd vierde op Babalou 41 met 4 fout in 52.63. Jessica Springsteen eindigde met Cynar VA als vijfde met 8 strafpunten.

Na afloop vertelde Ben Maher over Sarena: “Ik heb haar nu ruim een jaar en ze was een moeilijk paard. Het koste ook die tijd voordat zij aan mij gewend was en ik aan haar. Dit is de eerste grote overwinning met haar en ik hoop dat er nog meer volgen.”

1.50m Championship Jumper Series
McLain Ward viste in de Grand Prix achter het net, maar hij schreef wel de andere zware proef op zijn naam. Op HH Carlos Z was hij de sterkste in de barrage van de 1.50m Championship Jumper Series. Ze wonnen in de snelle tijd van 43.92 seconden voor Eric Lamaze met Rosana du Park (foutloos in 44.96) en Rodrigo Pessoa op Citizenguard Cadjanine Z (foutloos in 45.46 seconden). De Ier Shane Sweetnam won het overall klassement en kreeg  hiervoor een Land Rover Discovery Sport.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht Jennifer Wood Media

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook