Ga naar hoofdinhoud

Ben Talbot uitgesloten na wanvertoning in de ring

Ben Talbot
De Britse springruiter Ben Talbot werd op vrijdag 15 juni op CSI Gross Viegeln uitgebeld nadat hij zijn paard op een een agressieve en ongepaste manier te lijf ging na een weigering. Talbot sloeg de Clinton I-zoon Everglade zes keer met zijn zweep voor de omroeper de ruiter tot stoppen riep. De ruiter werd kort daarna in de jurytoren geroepen en voor de rest van het concours uitgesloten. Die beslissing werd door het publiek met een applaus beloond. 

Holger Wulschner, organisator van het CSI Gross Viegeln, schrijft op zijn facebookpagina: “In het tweefasenspringen was er een bedroevende situtatie. De Brit Ben Talbot strafte zijn paard op zo’n grove wijze dat hij direct naar de jurytoren werd geroepen. Daar waren juryleden Rob Hatzmann, Peter-Jürgen Nissen, Bent Schulz en organisator Holger Wulschner het direct eens. Talbot werd uitgesloten voor de rest van het concours.”

Geen begrip

“Voor dergelijk gedrag heb ik geen begrip”, zegt Wulschner. “In zulke gevallen moeten we stelling nemen en een voorbeeld stellen”, aldus de gastheer. Eerder dit jaar in april ontving de ruiter in Arezzo ook een gele kaart wegens ‘incorrect gedrag’. Marriët Smit-Hoekstra, de voormalig amazone van Everglade, betreurt de situatie: “Het is zo’n goed paard, hij verdiende dat niet.”

‘Dit is niet goed te praten’

De ruiter laat op de facebookpagina van zijn stal Hazleton Farm weten: “Ik betreur en heb spijt van wat er is gebeurd dit weekend. Mijn reactie was verkeerd en er zijn geen woorden om dit goed te praten. Zoals mijn vrienden weten, houd ik van mijn paarden.”

Bron: Spring Reiter

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

6 reacties op “Ben Talbot uitgesloten na wanvertoning in de ring

 • Yfke Meyer

  Voor zulk gedrag zou hij de rest van het jaar (alle concours) moeten worden uitgesloten…

 • Irene

  Als hij zich zo gedraagt met publiek er bij, dan ben ik benieuwd hoe het er thuis aan toe gaat.

 • ketaki meenks

  De woorden na dit incident, vind ik een (heel ) slap excuus om er toch positief in terug te komen.

  als hij zo gefrustreerd was, had ie zijn genoegen met minder moeten nemen, en desnoods van zn paard afstappen en een rondje om het parcours moeten lopen, zodat hij zijn frustratie er zelf uitloopt en niet botviert op een paard als Everglade.

 • Goya

  Zo man die zijn paard zo straft moet nooit meer op een paard rijden. Echt te achterlijk.

 • Anita

  Te erg voor woorden. Ik vraag me af hoe zo iemand tot dit niveau is gekomen in de sport. Hoeveel paarden hebben het al moeten ontgelden bjj deze ‘ruiter’? De straf die hij heeft gekregen staat niet in verhouding tot de mishandeling die zijn paard moest verduren. Levenslange diskwalificatie is de enige passende straf in mijn beleving. Dit valt onder dierenmishandeling!

 • Elly

  Fijn om te zien dat er ingegrepen werd. Zelf ooit een bij een teleurgestelde ruiter ingegrepen. Juries deden zelfs niets. En ruiter met aanhang vond het helemaal geen probleem zolang er maar onderhands geslagen werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook