Ga naar hoofdinhoud

Beslissing over locatie WEG 2018 laat op zich wachten

Het heeft er alle schijn van dat de FEI pas over twee maanden beslist welke locatie de Wereldruiterspelen van 2018 mag organiseren. Dressage-News meldt op haar website dat het onderwerp op de agenda staat van een vergadering die pas in november wordt gehouden. De FEI reageert met de mededeling dat de datum van toewijzing nog niet is vastgesteld. Daarmee blijven de kanshebbers Tryon en Samorin nog even in spanning zitten. 

In eerste instantie waren de Wereldruiterspelen van 2018 toegewezen aan het Canadese Bromont. Maar de organisatie bleek niet in staat een goede financiering- en sponsorstrategie te realiseren, en de FEI moest op zoek naar andere gegadigden die het zien zitten om binnen twee jaar de Wereldruiterspelen te organiseren.  Door het uitstellen van een beslissing blijft er minder dan twee jaar over voor het organiseren het grootse evenement dat doorgaans in augustus/september gehouden wordt en waarvan het rond krijgen van de begroting in het verleden al vaker een issue geweest is.

Het Noord-Amerikaanse Tryon en het Slowaakse Samorin hebben zich kandidaat gesteld. Samorin hielp recent ook de FEI uit de brand door het WK Endurance over te nemen dat aanvankelijk aan Dubai was toegewezen.

Bron: Dressage News / Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook