Ga naar hoofdinhoud

Bianca Schoenmakers wint Sterrehofprijs in Mariënheem

Bianca Schoenmakers met Elmo. Foto: CSI Salland

Bianca Schoenmakers won zojuist met Elmo (v. Larino) de tweesterrenrubriek om de Stoeterij Sterrehofprijs. De wedstrijd ging over 1,40m. direct op tijd. Schoenmakers reed een nulrondje in 53,90 seconden.

De Brit Mark Turnbull werd tweede, met een flinke achterstand op Schoenmakers. Met Cartouch III (v. Tangelo van de Zuuthoeve) finishte hij in 57,26 seconden. Ook de derde plaats was voor een KWPN-er: Eastborn (v. Cavalier) bleef ook foutloos onder zijn Duitse ruiter Klaus Otte-Wiese. De combinatie finishte in 60,03 seconden.

De vierde plaats ging naar de Mexicaan Ernesto Canseco met Celebrity VDL (v. Indoctro). Hij werd op de voet gevolgd door Marriet Hoekstra met El Clarimo (v. Clarimo) en Hans van der Kolk met Britney (v. Sydney).

Schoenmakers best presterende deelnemer

Met drie overwinningen en een tweede prijs op vier verschillende paarden is Bianca Schoenmakers de best presterende deelnemer op CSI Salland. “Ik heb vijf paarden mee, allemaal zelf gefokt door Hans Dings. Fijne paarden waar je vooraan mee kan doen op alle niveaus”, vertelt de Brabantse die voor het eerst op CSI Salland rijdt.

Ondanks de consternatie op de eerste dag door de weggewaaide staltent is Schoenmakers positief over het concours. “Stiekem was ik wel blij dat ik die dag niet hoefde te rijden. Er was ‘s ochtends een paard op m’n teen gaan staan. Helemaal donkerblauw. Toen dat met die tent gebeurde hinkelde ik onhandig heen en weer om mijn paarden op de vrachtwagen te krijgen”.

Vorig jaar viel CSI Salland tegelijk met Geldrop Hippique, waar de amazone elk jaar van de partij is. “Dit jaar kon ik wel beide evenementen rijden. Ik rijd alleen maar internationale wedstrijden als ik paarden heb waarmee ik me in de dikke tour vooraan bij kan rijden. Anders is het gewoon te duur. Er zijn zoveel mooie landelijke wedstrijden tot 1.40m niveau. Ik zou niet weten waarom ik dan internationaal zou moeten rijden als ik geen paard heb boven dat niveau.”

Op de afsluitende dag verschijnen Dha Dha en Elmo niet meer in de ring. “Ze hebben allebei een 1.40m gewonnen, dan start ik ze niet meer in de 1.35m proef. Het is mooi zo. Ze hebben hun best gedaan. Ik start morgen twee jonge paarden en in de Grote Prijs rijd ik Daylight, de dochter van Anastasia waar ik nog 1.60m mee gereden heb.”

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl / CSI Salland / Wendy Scholten

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook