Ga naar hoofdinhoud

Bianca Schoenmakers naar GP-zege Fontainebleau

Bianca Schoenmakers, springamazone. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een succesvol weekend voor Bianca Schoenmakers in Fontainebleau. Vandaag werd dit succesvolle weekend bekroond met een zege in de Grand Prix. Met Dha Dha (v. Douglas) finishte Schoenmakers in de snelle tijd van 35,59 seconden waarmee ze de Fransmannen Hurel en Levy op bijna een seconde afstand hield.

Vrijdag had Schoenmakers een iets minder start met Dha Dha door drie springfouten te maken. Dit revancheerde ze gisteren knap met een foutloze ronde en een vijfde plaats in de rubriek over 1,40 meter die werd gewonnen door Edward Levy met Rafale d’Hyverniere (v. Chef Rouge). Deze combinatie moest in de Grote Prijs genoegen met een derde plaats achter Schoenmakers en landgenoot Jerome Hurel met Viamdios d’Avril (v. Diamant de Semilly).

Elmo

Naast Dha Dha heeft Schoenmakers ook Douglas, Famke Adina en Elmo meegenomen naar het Franse Fontainebleau. Met Elmo (v. Larino) behaalde ze vrijdag al een tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter. In deze proef finishte Schoenmakers precies een seconde later dan de Italiaan Francesca Arioldi met de KWPN-er Loro Piana Viper (v. Clinton) die werd gefokt in het Drentse Beilen bij W. & A. Pomp-Bruggink.

Spannende strijd

Vandaag voegde Schoenmakers met Elmo een derde plaats aan hun palmares toe. Deze drie-sterren-rubriek kende een spannende uitknoping. De zege was in 34,75 seconden voor de Marokkaan Abdelkebir Ouaddar met Cordano Sitte Z (v. Carthago Z) gevolgd in 34,90 seconden door Raphael Goehrs met Victorio des Frotards (v. Barbarian). Slechts 0,14 seconden langzamer ging Schoenmakers met Elmo over de finishlijn.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook