Ga naar hoofdinhoud

Bijna dertigjarige Ginus overleden

Ginus (v. Renville) de dag voordat hij overleed Foto: privé
De in 1988 geboren 1,60 meter hengst Ginus (v. Renville) is vandaag overleden. Gisteren maakte zijn fokker en eigenaar Wijnand van Stam nog een foto van de hengst. Deze bleek de laatste. Vanmorgen vond Van Stam Ginus dood in zijn stal.

Ginus werd gefokt uit de merrie Nini IV (v. Heidelberg). De hengst maakte furore op het allerhoogste niveau onder de Duitser Ulrich Kirchhoff. Na een ongeluk in de springring kwam er een einde aan zijn sportcarrière. De hengst hierna ingezet voor de fokkerij.

Fokkerij

Ginus werd goedgekeurd bij het KWPN en HSH. De hengst is verhuurd geweest naar Hongarije en kwam na drie jaar terug naar Nederland. De laatste jaren stond de hengst ter dekking bij Hengstenhouderij Klomphaar, maar ging in 2014 terug naar Van Stam. De hengst had moeite met bevruchten vanwege een tumor aan zijn testikels.

Nakomelingen

In totaal bracht Ginus vier goedgekeurde zonen. Bij het HSH Ural, Viking (die internationaal eventing loopt onder de Hongaar László Egyed), Zordon (die op 1,60 meter niveau springt onder de Hongaar Balázs Horváth en bij het KWPN Casaron in de richting Gelders Paard. Daarnaast bracht Ginus 35 internationaal presterende kinderen. Extra bijzonder is de veelzijdigheid in de nakomelingen. Zo bracht de Renville-zoon internationale eventing-, dressuur- en springpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook