Ga naar hoofdinhoud

Blom Cup: helft van zesjarigen zonder fouten door eerste omloop

Global Express met Lennard de Boer in de Isah Cup vijfjarigen 2016. Foto: Wendy Scholten
Van 143 combinaties die vandaag in de eerste omloop van de Blom Cup voor zesjarige springpaarden van start gingen, legde iets meer dan de helft (75 combinaties) het parcours foutloos af. Riëlke Roeland noteerde met de merrie Gadget HBC (Cantos x Indorado) 65,38 seconden en gaat daarmee als leider naar het tweede onderdeel dat morgen op het programma staat.

Tien KWPN-goedgekeurde hengsten hielden de nul op het scorebord. De eerste was de Biscayo-zoon Gino (mv. Burggraaf, fokker N.W.J. Duineveld) onder het zadel van Pim Mulder. Deze combinatie bleef foutloos, net als Rob Heijligers met de in Duitsland gefokte Gladstone HDH (Capistrano x Ferragamo, fokker A. Dahl) en de Spartacus-zoon Spiros (uit Quapriola Z van Quaprice Z , fokker E.A.C. uit Weert) onder Tijn Vulders.

Nul op het scorebord

Vervolgens hielden ook Steven Veldhuis met Graziano (Baltic VDL x Great Pleasure, fokker H. en A. Barenkamp), Willem Greve met Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoekt x Carolus II, fokker D.J. Verhoeven & M. Rietberg) en Arnold Boerekamps met Apower (A’Lee Spring Power x Lux, fokker Hermann Vogt) achtereenvolgens de nul op het scorebord. Ook Golddigger (Querly-Elvis x Corland, fokker W.A.M. Nijenkamp) bleef foutloos.

Verrichtingstopper en winnaar vorig jaar

Kort daarna bleven ook Lennard de Boer en de KWPN-verrichtingstopper Grand Slam VDL (Cardento x Heartbreaker, fokker F. Kenis) zonder strafpunten. Pieter Keunen bleef daarbij foutloos met Berlin-zoon Gaspahr (mv. Tangelo van de Zuuthoeve, fokker C.J.P. Helderman) en ook de winnaars van vorig jaar waren in vorm. Lennard de Boer en Global Express (Orient Express x Laudanum xx, fokker E.A.R.L. Haras de la Gisloterie), kampioen bij de vijfjarigen in 2016, bleven zonder problemen foutloos in het 1,30 m-parcours.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.