Ga naar hoofdinhoud

Brabant: WB-winst voor Lynch

Het was de Ierse ruiter Denis Lynch die zojuist tijdens Indoor Brabant de winst pakte in de Wereldbeker springwedstrijd. Met zeventien combinaties in de finale was het een spannende strijd, waarin de Ier er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor ging. Voor Lynch was het de eerste keer dat hij een Wereldbekerwedstrijd won. Hij moest de top drie halen om door te mogen naar de finale in Leipzig, en dat is gelukt.

“Het is helemaal geweldig. Ik ben al tien tot vijftien jaar bezig om een keer een Wereldbekerwedstrijd te winnen, dus het mocht ook wel een keer”, grapte de Ier. “Er kwamen uiteindelijk zeventien combinaties aan start in de finale en dat legde best wat druk op me. Het was erg spannend.”

Piet Raijmakers jr. ging in de barrage als eerste van start. Met Van Schijndel’s Rascin (v. Ramiro) zette hij de toon met een goede, foutloze en redelijk snelle rit (42,32), die uiteindelijk goed bleek voor de vierde plaats. Vincent Voorn en Marc Houtzager kwamen daarna voor Nederland aan start, maar liepen beide een balkje op. Vooral voor Houtzager was dit jammer, want hij ging er echt voor.

Denis Lynch bewees met zeer goed stuurwerk dat de tijd sneller kon. Met Abbervail van het Dingeshof (v. Nonstop) klokte hij af in 40,66 seconden. Hiermee legde hij de lat voor de resterende combinaties erg hoog. Er werden veel risico’s genomen, onder andere door Meredith Michaels Beerbaum en Ludger Beerbaum, maar beide liepen een weigering op. Bij andere combinaties waren dit balkjes.

Ook Eric van der Vleuten reed met VDL Groep Utascha SFN een zeer goede rit. Halverwege de barrage zat hij onder de tijd van Lynch, maar uiteindelijk klokte hij af in 41,64 seconden. Jeroen Dubbeldam nam als laatste starter alle risico die hij kon nemen met BMC Van Grunsven Simon. Ook hij reed even onder de tijd van Lynch, maar moest met een tijd van 40,97 genoegen nemen met een tweede plaats. Van der Vleuten eindigde als derde. Al met al was het een zeer spannende strijd in de barrage, met een aantal zeer goede ritten en schitterende prijswinnaars.

Dubbeldam gaf na afloop aan dat hij Lynch wat had onderschat. “Ik heb een sneller paard dan Lynch en ik dacht dat ik wel van hem kon winnen. Ik wilde niet te snel, want dan wordt mijn paard wat agressief, maar het was wel de bedoeling om sneller te zijn dan Lynch. Helaas onderschatte ik hem wat en lukte dat niet.”

Voor Van der Vleuten lag de zaak heel anders. “De druk lag voor mij niet zo hoog, omdat ik me niet wilde kwalificeren voor de Wereldbekerfinale in Leipzig. Ik wil me op het buitenseizoen gaan richten”, aldus de springruiter.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor al het nieuws over Indoor Brabant.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.