Ga naar hoofdinhoud

Braziliaans springteam vervangt geblesseerde Special

Tijdens de veterinaire keuring van 85 springpaarden op de Olympische Spelen waren er een paar opvallende zaken. Special (v. Clinton, fokker P. Leenen uit Lomm) van de Braziliaanse springruiter Luiz Francisco de Azevedo werd niet gepresenteerd. Navraag leerde dat Special tijdens de training afgelopen zaterdag een gebroken sesambeentje in zijn voorvoet heeft opgelopen. Zijn plek is ingenomen door de jonge KWPN'er Wilexo (v. Phin Phin, fokker E. ten Beest uit De Heurne) van Carlos Ribas.

De Braziliaan Alvaro de Miranda presenteerde zelfs twee paarden in de keuring. Zijn kaarten heeft hij gezet op Rahmannshof’s Bogeno, maar als back-up heeft hij nu ook zijn schimmel Drossel Dan ingecheckt in Greenwich Park.

De teams van Duitsland en Zweden presenteerden slechts vier paarden en hebben dus geen reservepaard achter de hand. Beide teams hebben hun reserveplek al verspeeld. Net voor de Spelen vielen namelijk Monte Bellini (v. Montender) van Philipp Weishaupt af en Tornesch (v. Lux) van Malin Baryard-Johnsson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook