Ga naar hoofdinhoud

Brazilië met invallers en nieuwkomers naar Nations Cup-winst

Pedro Veniss hier met Quabri d'Isle - Foto ThomasReiner.pro /FEI

Net zoals bij het winnende Zwitserland drie weken geleden in Samorin, zag het er voor de Brazilianen begin deze week allemaal niet zo rooskleurig uit. Voorman Pedro Veniss moest een ander paard terugtrekken en viel terug op Quabri d'Isle en het paard van Felipe Amaral had last van een allergische reactie, dus ook hij moest improviseren. Toch versloeg het Braziliaanse team de Europese top in La Baule. 

Het kwam op de laatste rit van Pedro Veniss aan in de tweede omloop van de Nations Cup, hij kon zijn land de historische eerste zege bezorgen. Maar dan mocht Quabri d’Isle geen enkel foutje maken. Veniss voelde de druk, maar vertrouwde ook op de Kannan-zoon. “Quabri is mijn beste vriend, hij heeft zoveel vermogen en doet altijd zijn best”, zegt Veniss over de KWPN-erkende hengst die ook al deel uit maakte van het Braziliaanse team in Caen (5e plaats) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5e plaats).

Indrukwekkende nieuwkomer

Veel indruk maakte Yuri Mansurs tienjarige Hannoveraan Vitiki (Valentino x For Expo), die hij pas oktober vorig jaar kocht. Hij bleef foutloos in de eerste omloop en dat zorgde er voor dat Brazilië op voorsprong de tweede omloop inging met 2 fouten (1 tijdfout voor zowel  Veniss als Luiz Felipe de Azevedo Filho met Chaccomo). “Pas in november sprong hij zijn eerste 1,30m en nu heeft hij gewoon de Nations Cup in La Baule gewonnen. Het is zo snel gegaan!”, aldus Yuri Mansur.

Geen dubbelnullers in team Brazilië

Het winnende team kende geen dubbelnullers. De aanvoerder van de wereldranglijst, Harrie Smolders met Don VHP Z, kreeg dat wel voor elkaar. Het lukte ook de Spanjaard Manuel Fernandez Saro met Cannavaro (Cornet Obolensky x Florestan I) en Duitser Maurice Tebbel met Chacco’s Son (v. Chacco-Blue), die de smaak de laatste tijd ook goed te pakken heeft. Vorige week in Hamburg werd Tebbel al tweede in de GCT Grote Prijs, die werd gewonnen door Harrie Smolders met Don. De ruiters deelden in La Baule de bonus van 50.000 euro voor de 0-0.

Lees hier het verslag van de Nations Cup in La Baule

ussenstand FEI Nations Cup

Bron: FEI

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook