Ga naar hoofdinhoud

Breeders Trophys in Zweden voor Nederlands gefokte paarden

Ike (v. Zavall VDL)
Op de Zweedse kampioenschappen in Elmia liepen jonge, in Nederland gefokte springpaarden zich in de kijker. Bij de zesjarigen reed Europees kampioen Peder Fredricson Gamelus R uit de fokkerij van Roelofs uit Den Ham naar de overwinning. Stenhaga Gecurella (v. Lansdowne), gefokt door Jan Greve, liep naar de tweede plaats. Bij de vierjarigen ging de titel naar de SWB kampioenshengst Ike (v. Zavall VDL) gefokt door G.P.J. Vossen. Arie-Jan van der Vlist fokte de kampioen van de vijfjarigen, Chino du Vlist Z (v. Calvino Z).

Bij de zesjarige springpaarden ging de titel overtuigend naar de Namelus-zoon Gamelus R onder Peder Fredricson. Het fokproduct van Roelofs uit Den Ham is in Zweden goedgekeurd en stamt uit de lijn van onder meer de KWPN-hengst Sam R (v. Mermus R). In de barrage bleef Fredricson foutloos met de hengst in 32,59 seconden.

Dochter van Lansdowne

De merrie Stenhaga Gecurella sprong onder het zadel van Karin Martinsen naar de tweede plaats, ruim een seconde achter Fredricson. De dochter van Lansdowne, of Wietvot, is gefokte door Jan Greve uit de lijn van de Madison-zoon Vandavid die onder Laura Kraut en Catherine Pasmore Grand Prix sprong.

SWB kampioen Ike ook beste vierjarige

Bij de vierjarigen sprong de KWPN’er Ike naar de overwinning. De in Zweden goedgekeurde hengst van Zavall VDL kreeg in handen van Victoria Almgren 18 punten voor het springen. G.P.J. Vossen fokte de bruine hengst die in maart tot kampioen van het SWB werd uitgeroepen.

Van der Vlist fokt kampioen vijfjarigen

Kampioen bij de vijfjarigen werd de door Arie-Jan van der Vlist gefokte Chino du Vlist Z. De zoon van Calvino Z werd door Anna Olsson naar de titel gereden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Tidningen Ridsport/Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook