Ga naar hoofdinhoud

Bremen: Stephanie Brugman wint European Youngster Cup

Stephanie BrugmanStephanie Brugman schreef gisteren de European Youngster Cup in het Duitse Bremen op haar naam. Op het driesterrenconcours zette ze met Witness van ’t Paradijs (v. Nabab de Reve) een foutloze ronde neer binnen 47,11 seconden in het 1.40m-parcours. Brugman startte ook met de achttienjarige Qwinto (v. Latano), het oudste deelnemende paard. Met deze ruin ontving ze vier strafpunten binnen 50,24 seconden en eindigde ze op plaats 24.

Tweede werd de Duitse Laura Klaphake, die Qualdandro binnen 48,62 seconden foutloos over de finish kreeg. Lena Sennekamp, eveneens uit Duitsland, reed met Loreley in 48,68 een foutloze ronde en eindigde als derde.

Eerder die dag werd Angelique Tap derde in de small tour. Ze reed Selien (v. Larino) in 47,02 seconden foutloos rond in het 1.15m-parcours. De Oostenrijkse Carola Lehner won met Reagan, met een tijd van 40,14 seconden. Werner Hagstedt uit Duitsland plaatste zich met Alcatraz binnen 45,06 seconden als tweede.

In de 1.45m-parcours met barrage wisten de Nederlandse deelnemers geen opvallende resultaten te behalen. Alleen Marc Houtzager plaatste zich in de top tien. Hij werd achtste met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno), met vier strafpunten binnen 34,55 seconden in de barrage. Karim El Zoghby uit Egypte won met de KWPN’er Annemone’s Vicky (v. Krunch de Breve). Deze combinatie reed een foutloze barrage binnen 32,05 seconden.
Vincent Voorn kwalificeerde zich met Audi’s Valentino (v. Orame) ook voor de barrage. Daarin eindigde de combinatie op de elfde plaats met vier strafpunten en een tijd van 36,81 seconden.
Jeroen Dubbeldam, Jürgen Stenfert, Albert Zoer, Gert-Jan Bruggink, Nathalie van der Mei en Wesley Heijdens kwalificeerden zich niet voor de barrage en kwamen allen niet boven de twintigste plaats.

Nathalie van der Mei en Gert-Jan Bruggink deden het ’s avonds beter in het 1.50m-parcours met barrage. Zij maakten deel uit van de twaalf ruiters die zich kwalificeerden voor de barrage. Daarin reed Van der Mei met Heechhiem’s Tersina (v. Corland) een goede tijd van 31,69 seconden. Maar de combinatie gooide een balk af en eindigde als vijfde. Bruggink startte met Cash Junior (v. Cash) en ontving acht strafpunten in 35,15 seconden. Dit was goed voor een elfde plaats. De Duitser Lars Nieberg won. Met Levito (v. Lupicor) reed hij een foutloze barrage binnen 30,71 seconden.
In de top twintig kwamen Jeroen Dubbeldam en Wesley Heijdens ook voor. Dubbeldam reed BMC Wizzerd Tn (v. Indoctro) binnen 55,25 seconden foutloos de omloop rond en eindigde als vijftiende. Met Pavarottie H (v. Kigali) reed Heijdens eveneens een foutloze omloop, binnen 56,78 seconden. Dit was goed voor een zeventiende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.