Ga naar hoofdinhoud

Bremen: Winst voor Marc Houtzager

Marc Houtzager Sterrehof's TaminoMarc Houtzager won gisteravond het 1.50m-parcours met barrage op het driesterrenconcours in het Duitse Bremen. Met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) reed hij een foutloze barrage in 35,10 seconden, waarmee hij 6.400 euro in de wacht sleepte. Wesley Heijdens pakte de tweede plaats met Pavarotttie H (v. Kigali). Deze combinatie bereikte foutloos de finish in 35,98 seconden, wat 4.600 euro waard was.

Op de derde plek eindigde de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. Hij zette met Carusso LS La Silla een foutloze ronde neer binnen 37,03 seconden. Vincent Voorn reed Audi’s Valentino (v. Orame) binnen 38,79 seconden over de eindstreep, maar gooide een balk af. Hij bemachtigde de tiende stek.

Gert-Jan Bruggink met Venus, Jürgen Stenfert met Jack Alkhair, Jeroen Dubbeldam met BMC Wizzerd Tn, Albert Zoer met Sam en Nathalie van der Mei met Heechhiem’s Tersina wisten geen foutloze omloop neer te zetten en kwalificeerden zich niet voor de barrage.

In de Euroclassics Team Trophy lieten de Nederlanders zich ook van hun goede kant zien. Drie van hen schopten het tot de individuele top tien in het 1.50m-parcours. Jeroen Dubbeldam reed BMC Quality Time Tn (v. Quantum) binnen 62,23 seconden foutloos over de finish en werd derde. Jürgen Stenfert volgde met BMC Okometa (v. Mr. Blue) op de vierde plaats, met een tijd van 62,44 seconden. Op de zesde plaats eindigde Nathalie van der Mei. Zij reed met Ultimo (v. Heartbreaker) binnen 63,19 seconden een foutloze barrage.
De Duitser Toni Haßmann won deze rubriek, door met ECL Lunatic binnen 59.94 over de finish te rijden. De Finse Nina Fagerstrom eindigde met Mouse en een tijd van 61,84 seconden als tweede.

In het teamklassement eindigden de Nederlanders op vijfde en zesde plaats. De vijfde stek was voor het team van Stenfert, Van der Mei, Bruggink en Heijdens. Het team van Dubbeldam, Voorn, Zoer en Houtzager plaatste zich als zesde. De overwinning was voor het amazoneteam met de Finse Nina Fagerstrom, de Duitse Anna-Maria Jakobs, de Oostenrijkse Julia Kayser en de Braziliaanse Karina Johannpeter.

Eerder die dag werd Angelique Tap tweede in de Small Tour. Zij reed met Selien (v. Larino) een foutloze tweede fase binnen 33,22 seconden in het 1.15m-parcours. De overwinning ging naar Flaminia Straumann met de KWPN’er Twister S (v. Indorado). Deze combinatie zette een foutloze tweede fase neer in 30,61 seconden.

Stephanie Brugman won vrijdag nog de European Youngster Cup van 1.40m, maar gisteren wist ze haar kopplaats niet te behouden. In het parcours, dat nu vijf centimeter hoger was gebouwd, gooide ze met Witness van ’t Paradijs (v. Nabab de Reve) een balk af in de omloop waardoor ze zich niet kwalificeerde voor de barrage. Toch was dit goed voor een achtste plaats. Maurice Tebbel uit Duitsland won met Chevignon, die een foutloze barrage reed in 34,14 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Bremen: Stephanie Brugman wint European Youngster Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.