Ga naar hoofdinhoud

Brit Guy Williams voorkomt herhaling Michael Greeve

Guy Williams met Titus. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het internationaal concours ICNN Drachten is gisteren aan het laatste paardensportweekend begonnen en zal een ware climax kennen op zondagmiddag als om 14.30 uur de Grote Prijs van de Provincie Fryslân van start gaat. De Brit Guy Williams heeft alvast goede papieren in handen, want hij won gisteravond op de openingsdag de hoogste rubriek op 1.50m niveau.

Daarmee dwarsboomde hij de tweede zege van Michael Greeve, die een week geleden ook al een rubriek won met de door zijn vader gefokte Whitney BB (v. Nabab de Reve). Guy Williams legde het parcours 0,08 seconde sneller af met de zeer ervaren Titus (v. Lancelot) en stak daarmee 6.1250 euro in zijn zak en de nodige punten om op de wereldranking te stijgen. Voor Greeve lag er een kleine 5.000 euro klaar.

De in Nederland wonende Egyptenaar Abdel Said wist zich als nummer drie te plaatsen met Dakota. Leon Thijssen, afgelopen zondag nog zo succesvol met zijn stal op het Fries Congrescentrum Drachten, voegde zich ook tot de topvijf met Quintera (v. Kannan).

Oud-wereldkampioen Carthageno Z wint 1.40m

In 2011 was hij wereldkampioen van de zesjarige springpaarden in Lanaken, gisteren won hij de 1.40m Lodewijk Assurantiën Prijs tijdens ICNN Drachten: Carthageno Z (Carthino Z x Burggraaf) met Gerben Morsink.

De tweede prijs ging naar Vincent Geerink met Vitos (Cantos x Calvados). De topdrie werd aangevuld door Naege Janssen uit Begië met Rolls d’Elbe (Luccianno). De Nederlanders doen het goed, want Kirsten Rikkert werd vierde met Winde R.A.G. (Sheraton x Cavalier), voor Dominique Roelofsen, Tim Hendrix en Suus Kuyten.

Het ICNN Drachten is live te volgen via ClipMyHorse

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht ICNN Drachten

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook