Ga naar hoofdinhoud

Buitenhuis grijpt kans in laatste GMB-competitie

Frank Buitenhuis Beau Couleur GMB-competitieFrank Buitenhuis mag zich met drie springpaarden voorbereiden op de finales van de GMB-competitie op 14 en 15 januari tijdens Zwolle International. Vorige week dinsdag greep hij tijdens de zesde en laatste wedstrijd in Alverna zijn kans. Hij won met de vijfjarige Arlie Else (v. Rash) en werd tweede met de vierjarige bonte Beau Colour (v. Clochard). Met de zesjarige voshengst Zo Special (v. Lupicor) was hij al gekwalificeerd.

De mooiste sport was bij de vijfjarigen te zien met 32 combinaties, waarvan er 21 doordrongen tot de barrage. Frank Buitenhuis zette de turbo aan met Alie Else (Rash R x Fedor), die hij sinds een jaar voor haar fokker H.J. Kloostenboer uit Heeten rijdt, en zette de klok stil op 33,76 seconden. Blom’s Alina (Tangelo van de Zuuthoeve x Julius) kwam daar het dichtst in de buurt met 33,94 maar door een foutje op de laatste hindernis werd het nu de veertiende plek. De tweede prijs ging naar Society Quick Lady (Quasimodo x Quick Star), gefokt door Peter Simons uit Lanaken en gereden door Anne van Vulpen. Sander Geerink werd derde op Robinson (Rubert R x Odermus R) uit de fokkerij van W. Witteveen uit Hellendoorn.

Vierjarigen
Het groepje met negentien vierjarigen werd gedomineerd door Monique Veldhuis, die één, drie en vier werd. Bon Ami (Tangelo van de Zuuthoeve x Burggraaf), gefokt door Johan Boers uit Beek, scoorde het best met tweemaal een 7,8. Derde werd Beaumont (Vermont x Julio Mariner xx) van fokster Agnes de Rooij en vierde stond Balavan (Tangelo van de Zuuthoeve x Odermus).

Zesjarigen
De groep zesjarigen telde slechts vijftien starts. Pablo Favero sloot zijn verblijf op de stal van Hank Melse uitstekend af met de eerste prijs op Zen (Lupicor x Ahorn) en de vierde met de hengst Zalerno (Berlin x Esprit). Namens De Havikerwaard sleepten Mark Voskes op Sascha DDH (Pokémon x Lauriston) en Lea Steinbrüchel op Zelano DDH (Celano x Guidam) de tweede en derde prijs in de wacht bij de zesjarigen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook