Ga naar hoofdinhoud

Buitenlandse zeges in Medium en Big Tour Asten

In Asten waren het in zowel de tweefasen rubriek over 1,40m als in de rubriek over 1,45m op tijd, buitenlandse combinaties, die er met de overwinning vandoor gingen. In de Medium Tour was Tristan Marchal met de vierde plaats goed voor het beste thuisresultaat in de Big Tour was Henk van de Pol met de tweede plek de beste Nederlander.

In de tweefasen rubriek over 1,40m was de Ierse ruiter Ciaran Dreeling een fractie sneller foutloos aan de finish met Lord Lenitas dan Kotayba Aldughli met Gucci Team Spirit (v. Winningmood). Het duo uit Syrië stopte de klok op 28,80 seconden, terwijl Dreeling de Limbus-zoon in 28,78 seconden liet finishen. Aldughli werd vervolgens op de voet gevolgd door Charlotte Philipse met Jerenmias Van Het Hulstenhof (v. Cooper van de Heffinck) uit België. Zij kwamen in 28,82 seconden aan de finish.

Nederlanders

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door twee Nederlandse combinaties. Marchal zadelde de dertienjarige Sambucca voor deze Medium Tour en stuurde de ruin van Sandro Boy in 29,78 seconden over de streep. Patrick Lemmen volgde met Chello Vhvoorbos Z (v. Chellano Z) op de vijfde plek met een tijd van 30,11 seconden.

Big Tour

Erika Lickhammer was in de Big Tour heer en meester met de KWPN-merrie Bonaire. De Zweedse amazone stuurde de dochter van Vigo D´Arsouilles, die eerder ook internationaal werd uitgebracht door Doron Kuipers, in 62,94 seconden foutloos rond en dat was bijna drie seconden sneller dan de concurrentie. Van de Pol was met Grison Van Den Bisschop (v. Canturo) goed voor de tweede foutloze tijd en stopte de klok op 65,44 seconden. Patrick Lemmen kwam ook in deze rubriek in actie en zadelde deze keer de negenjarige Andiamo-zoon  Ideaal.. Het duo kwam in 66,69 seconden aan de finish en mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Berlin

James Billington en Piet Raijmalers jr maakten verder de top 5 compleet, beiden met een nakomeling van Berlin. Billington kwam in actie met Comfortuna VDL en de Brit liet de achtjarige schimmelruin in 67,22 seconden over de finish galopperen. Raijmakers volgde met Van Schijndel’s Belle met een foutloze rit in 68,36 seconden op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen in de Medium Tour
Klik hier voor alle uitslagen in de Big Tour

Bron: Paadenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.