Ga naar hoofdinhoud

Burggraaf-nakomeling vijfde in Grote Prijs Olomouc

De strijd om de Grote Prijs van CDI3* Olomouc in Tsjechië kende afgelopen weekend een spannend verloop. Uiteindelijk bleef de overwinning in eigen land doordat Ales Opatrny de zege opeiste. Het vijfde prijzengeld werd gewonnen door Krzysztof Ludwiczak met zijn KWPN'er Zoweja (v. Burggraaf). 

De combinaties kregen het in deze rubriek niet cadeau. In de eerste omloop viel menig balk uit de lepels en ook tijdfouten speelden de deelnemers parten. Zes combinaties hielden het hoofd koel en plaatsten zich voor de allesbeslissende barrage.

Winst voor eigen publiek

Opatrny bewees daarin voor eigen publiek de sterkste te zijn door met Dimaro van de Looise Heide (v. Kashmir van Schuttershof) in 39.17 seconden naar de overwinning te snellen. De Duitser Jörne Sprehe stuurde Stakki’s Jumper (v. Stakkato Gold) in 40.92 seconden naar de tweede plek.

Goedgekeurde BWP-hengst op vier

Landgenoot Tobias Meyer was met Cannary (v. Caretino) bijna een seconde langzamer en werd zo naar de derde plek verwezen. Juan Carlos Garcia hield met de bij BWP goedgekeurde hengst Gitano v Berkenbroeck (v. Nabab de Reve) de Italiaanse kleuren hoog en werd vierde. Ludwiczak streek met zijn Burggraaf-nakomeling ook een leuk bedrag op. Hij noteerde een tijd van 42.14 seconden en werd daarmee vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.