Ga naar hoofdinhoud

Van Bussel vooraan bij jonge paarden in Valkenswaard

Op de laatste dag van het tweesterrenconcours voor jonge springpaarden in Valkenswaard werden de finales voor de vijf-, zes-, zeven- en achtjarige verreden.

Vooral bij de vijfjarigen was er Nederlands succes vandaag. Rob van Bussel won de wedstrijd met de Zangersheide-merrie Chica du Buisson Z, vóór de Britse Pippa Goddard met Chilli. Ook het brons was voor een Nederlander: Geert-Jan Boer was met Maestro van’t Roosakker net sneller dan landgenote Kimberley Winsingh en Hatzidee PR.

Zesjarige paarden

Bij de zesjarige paarden ging het goud naar Portugal. Rodrigo Giesteira de Almeida kwam met King Kong of Picobello Z (v. Kannan) als eerste binnen in de barrage. Met 40,95 was hij bijna twee seconden sneller dan de Sloveen Gaj Riossa, die met zijn Burlington Riverland (v. My Lord Carthago) de derde combinatie op zijn beurt weer bijna 3 seconden voorbleef. Dat waren de Nederlandse Mischa Everse- van de Kraats en KWPN’er Google. Ook plaats vier en vijf kleurden oranje dankzij respectievelijk Vincent Voorn met Ginger Ale en Ellen van Bussel met Gutricia.

Maarse tweede

Bij de zevenjarige paarden moest Dave Maarse met Falco (v. Carambole) zijn meerdere erkennen in de Belg Steven van Meersche die met Kyamant van ’t Spieveld net een tiende seconde sneller door de barrage kwam. Derde werd Paola Amilibia Puig uit Spanje, met Julieta. Maikel van Mierlo maakte een springfout in de barrage en eindigde met Follow Up als vijfde.

Korte barrage

Bij de finale voor achtjarige paarden kwamen de Nederlanders er niet aan te pas. Aggelos Touloupis uit Griekenland won de barrage, met Be Aperle v. (v. Clarimo ASK) kwam hij als enige beide ronden foutloos door. Hij was bovendien ruimschoots de snelste barragerijder. Tweede werd Duitser Maximilian Weishaupt op Rahmannshof Calina (v. Casall ASK). De derde plaats was voor Eduardo Damiani Filizola, de Braziliaan had Jella van ’t Kathof gezadeld. Daarmee was de barrage ook klaar, want er waren slechts drie combinaties die de eerste ronde zonder springfouten doorkwamen. Snelste van de rest van het veld was Jessica Springsteen, die met Volage du Val Henry het vierde geld mocht ophalen. Beste Nederlandse was Amber Fijen, die zesde werd met El Corrado.

Klik hier voor de uitslag van de finale voor 5-jarige paarden
Klik hier voor de uitslag van de finale voor 6-jarige paarden
Klik hier voor de uitslag van de finale voor 7-jarige paarden
Klik hier voor de uitslag van de finale voor 8-jarige paarden

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.