Ga naar hoofdinhoud

Calgary: Dubbeldam derde in hoofdrubriek

Jeroen Dubbeldam Van Grunsven SimonIn de hoofdrubriek van de openingsdag van de Spruce Meadows Masters in Calgary wist Jeroen Dubbeldam woensdagavond beslag te leggen op de derde plaats. In de 1,60 m-rubriek was de Brit Guy Williams de beste met de negenjarige merrie Belinka van het Overlede Goed (Skippy II x Gottwald). Hij verwees Belg Rik Hemeryck naar de tweede plaats.

Slechts drie combinaties bleven foutloos in het lastige basisparcours, waaronder Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox). Hij noteerde vijf strafpunten in de barrage, waarmee hij derde werd. Gerco Schröder werd vierde met Eurocommerce Pennsylvania (v. Gambrius). In het basisparcours noteerde hij een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Vrijwel niemand reed het parcours binnen de tijd. Van de 27 starters bleken er 23 niet in staat de strakke tijd te halen. Schröder bracht ook Eurocommerce New Orleans (Colbert x Carthago) aan de start, maar noteerde daarmee elf strafpunten en werd negentiende.

De Canadees Eric Lamaze kwam ook in actie met de wereldberoemde Hickstead (Hamlet x Ekstein). Het duo eindigde in de 1,60 m-rubriek op de negende plaats. Deze combinatie zegevierde dit jaar al in twee eerdere Grand Prix-wedstrijden op Spruce Meadows. Als hij dit weekend wederom wint ontvangt hij een bonus van 450.000 Canadese dollars, waardoor hij zondagavond naar huis kan vertrekken met een cheque van 775.000 dollar. Nooit eerder won een combinatie zoveel geld in een springwedstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Van der Mei hoopt op internationale doorbraak

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook