Ga naar hoofdinhoud

Calgary: Van der Mei hoopt op internationale doorbraak

Springamazone Nathalie van der Mei uit Makkinga drong woensdag in de openingsrubriek van de Spruce Meadows Masters in Calgary door tot de barrage. Ze reed een veilige rit met de schimmel Noble Lady (Corrado I x Lincoln) en eindigde op vijf seconden achterstand van de winnaar op de vierde plaats.

In de openingsrubriek gingen voor Nederland ook Jeroen Dubbeldam met Valdimore (Numero Uno x Farmer) en Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Celvin (Calvaro Z x Lumiere) van start. Zij wisten niet door te dringen tot de barrage en eindigden op respectievelijk de vijftiende en 26e plaats. Tien combinaties bleven foutloos. In de barrage zette uit Venezuela afkomstige ruiter Pablo Barrios met G&C Lagran (v. Lancer II) de snelste foutloze rit neer.

Nathalie van der Mei liet in Calgary weten blij te zijn met de komst van drie paarden van Stal Eurocommerce naar haar stal. “Voor mijn sportieve carrière is de komst van maar liefst drie nieuwe paarden een enorme impuls. Je hoort mij nog niet zeggen dat ik vanaf nu echt internationaal ga doorbreken, maar ik hoop er natuurlijk wel op”, aldus Van der Mei. De amazone krijgt Eurocommerce Ultimo (v. Heartbreaker), Eurocommerce Top Secret (v. Calvaro) en Eurocommerce Osaka (v. Washington) ter beschikking. “Dit zijn alle drie paarden met veel potentie. Ik ga de komende weken lekker thuis met deze paarden aan het werk en zie dan wel waar we uitkomen.”

Gerco Schröder is positief over het onderbrengen van een negental paarden uit de stal van Eurocommerce bij nieuwe ruiters. “Ik denk dat het op termijn best wel eens mogelijk zal zijn dat de gehele Nederlandse equipe in een landenwedstrijd uit Eurocommerce paarden zal kunnen bestaan.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees ook:
Eurocommerce brengt paarden naar nieuwe ruiters

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook