Ga naar hoofdinhoud

Carlos Lopez oppermachtig in eerste manche GCL

Carlos Lopez en G&C Arrayan (v.Baloubet du Rouet) Foto: Stefano Grasso/LGCT

Carlos Lopez was donderdagavond in de eerste manche van de Global Champions League niet te kloppen met G&C Arrayan. De Colombiaan was zowat vierenhalve seconde sneller foutloos aan de finish van het 1,50-1,55m-parcours dan de concurrentie. Team Prague Lions pakte met twee foutloze ritten in de snelste tijd voorlopig de leiding na deze eerste omloop.

Twee teams hielden donderdagavond de lei schoon. Naast Prague Lions, waarvoor Ales Opathy met VDL Fakir (v. Indorado) en Niels Bruynseels met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) twee nulritten noteerden, zorgden Jessica Springsteen met RMF Swinny du Parc (v. Berlin) en Cameron Hanley met Quirex (v. Quirado) dat team Miami Celtics ook foutloos bleef. De supersnelle rit van Lopez met de door B.J.M. Wezenberg uit IJsselmuiden gefokte ruin zorgde dat team Chantilly Pegasus voorlopig derde staat. Teamgenoot Roger Yves Bost kreeg vier strafpunten met Sunshine du Phare (v. Kannan).

Individueel

Pieter Devos was individueel goed voor de tweede plek in de 5*-rubriek. De Belgische ruiter liet Espoir (v. Surcouf de Revel) Foutloos finishen in 74,59 seconden en was daarmee een fractie sneller dan Alexis Deroubaix met Timon d’Aure (v. Mylord Carthago). VDL Groep Quatro eindigde onder Geir Gulliksen op de vierde plaats en Michael G Duffy maakte met Lapuccino (v. Luvello) de top 5 compleet.

De Nederlandse ruiters eindigden niet in de prijzen in deze eerste manche.

Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook