Ga naar hoofdinhoud

Casall-zoon Extase naar Stoeterij Broere

Elion V
De pas voor het KWPN goedgekeurde driejarige hengst Extase (Casall x Lancer II) is door fokker en eigenaar Egbert Schep uit Tull en ’t Waal verkocht aan Stoeterij Broere. Bij deze deal heeft Schep de hengst Elion V (Applaus x Goodtimes), springkampioen op de afgelopen KWPN-hengstenkeuring en door Stoeterij Broere gekocht in de KWPN Select Sale, ingeruild.

Extase, het bruine springtalent dat met 81,5 punten voor het eindexamen slaagde, is een interessant gefokte hengst. Moeder Seelote is via grootmoeder Ilotte een halfzus van de Grand Prix-springhengsten Plot Blue van Marcus Ehning en Oklund, die onder Eric van der Vleuten sprong. De KWPN-hengstenkeuringscommissie waardeerde Extases galop en rijdbaarheid en instelling met een 8,5. Voor de reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard kreeg hij achten.

Elion V liep een blessure op en staat nu weer bij Egbert Schep op stal. “Van de blessure zal hij herstellen en zo gauw dat aan de orde is, laat ik hem het KWPN-verrichtingsonderzoek lopen.”

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.