Ga naar hoofdinhoud

Casall-zoon Extase naar Stoeterij Broere

Elion V

De pas voor het KWPN goedgekeurde driejarige hengst Extase (Casall x Lancer II) is door fokker en eigenaar Egbert Schep uit Tull en ’t Waal verkocht aan Stoeterij Broere. Bij deze deal heeft Schep de hengst Elion V (Applaus x Goodtimes), springkampioen op de afgelopen KWPN-hengstenkeuring en door Stoeterij Broere gekocht in de KWPN Select Sale, ingeruild.

Extase, het bruine springtalent dat met 81,5 punten voor het eindexamen slaagde, is een interessant gefokte hengst. Moeder Seelote is via grootmoeder Ilotte een halfzus van de Grand Prix-springhengsten Plot Blue van Marcus Ehning en Oklund, die onder Eric van der Vleuten sprong. De KWPN-hengstenkeuringscommissie waardeerde Extases galop en rijdbaarheid en instelling met een 8,5. Voor de reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard kreeg hij achten.

Elion V liep een blessure op en staat nu weer bij Egbert Schep op stal. “Van de blessure zal hij herstellen en zo gauw dat aan de orde is, laat ik hem het KWPN-verrichtingsonderzoek lopen.”

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook