Ga naar hoofdinhoud

Cassio Rivetti’s Vivant met wedstrijdpensioen

Cassio Rivetti met Vivant op de WEG 2014. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De inmiddels 18-jarige BWP-hengst Vivant van de Heffinck (Fuego du Prelet x Landino) mag van zijn wedstrijdpensioen gaan genieten. De bruine hengst - die ook voor Holstein en het Australische AWHA is goedgekeurd - werd de laatste jaren succesvol uitgebracht door de voor Oekraïne rijdende Cassio Rivetti.

Op het EK vorig jaar in Aken stonden Rivetti en Vivant op de tweede plaats maar voorafgaand aan de finale kwam de hengst niet door de vetcheck waarna een lichte blessure werd vastgesteld. Vivant maakte in april van dit jaar op de Spring Tour in Lummen zijn rentree. Vervolgens reed Rivetti hem recent nog op de driesterrenwedstrijd in Béthune.

In zijn carrière liep Vivant onder meer op de WEG in Caen van 2014 en die in Lexington van 2010. In Caen sprong de hengst naar een achtste plaats. Katharina Offel reed Vivant op de Olympische Spelen in Londen van 2012. Onder het zadel van de Australiër Chris Chugg behaalde de hengst in 2010 een zevende plaats op de Wereldbekerfinale in Genève.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Cassio Rivetti’s Vivant met wedstrijdpensioen

  • Stan Op Het Veld

    In London 2012 werd Vivant gereden door Katharina Offel en door Cassio Rivetti. Rivetti reed daar Temple Road.

  • Stan Op het Veld

    Offel en NIET door Cassio Rivetti, moet er staan.

  • Ellen Liem

    Hartelijk dank voor uw opmerkzaamheid. Het bericht is aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook