Ga naar hoofdinhoud

Celso Ariani wint met KWPN’er Dali T nationale GP in Wellington

Celso Ariani met Dali T Foto: ©AnneGittinsPhotography

In het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington werd zondag een serie wedstrijden in november afgesloten met een nationale Grand Prix. De in Florida wonende Braziliaan Celso Ariani won de finalewedstrijd overtuigend met zijn nieuwe aanwinst Dali T, de zoon van Phin Phin die vorig jaar te zien was onder Leonie Verberne. Ruben Romps Audi's Dimple werd onder zijn nieuwe ruiter Kevin Mealiff derde.

De Grand Prix over 1,45m kwam in handen van Celso Ariani met Dali T door een foutloze barrage in 40,941 seconden. De Braziliaan heeft het negenjarige fokproduct van Th. Tax uit Blitterswijck pas kort onder het zadel. De zoon van Phin Phin begon zijn international carrière onder Leonie Verberne en kwam via Abdir Abreu bij Ariani terecht. Dali T komt uit een goed nest, hij is het een jaar jongere broertje van Harrie Smolders’ Cas 2 (v. Indoctro).

Romps Audi’s Dimple

Ook was het in de Grand Prix het weerzien van Audi’s Dimple die onder Ruben Romp de nodige successen boekte. De negenjarige zoon van Wittinger VDL vertrok eind vorig jaar naar Amerika waar hij eerst door Molly Ashe werd gereden en sinds juni door de Ier Kevin Mealiff. Zondag werd het paar derde achter Elisa Uribe met Havana De La Lande.

Fokproduct van Stoeterij het Maalwater

Vijfde werd Erato M onder Carlo Graziani. De achtjarige Cardento-zoon is gefokt door Stoeterij het Maalwater en is onder zijn Amerikaanse ruiter sinds februari actief op het nationale circuit in Florida.

Kijk hier naar de barrage van Audi’s Dimple

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook