Ga naar hoofdinhoud

‘Chaman zal dit jaar wel met pensioen gaan’

Ludger Beerbaum en Chaman. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

In een interview met het Franse medium Grand Prix Replay heeft Ludger Beerbaum de pensionering van zijn 18-jarige troef Chaman aangekondigd. "Maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik op een 14-jarige zit."

Volgens Ludger Beerbaum geeft de winnaar van onder meer de GP’s van Parijs-Saut Hermes, Lyon, Gothenburg en de GCT van Lausanne het gevoel dat hij nog wel een paar jaartjes verder kan. “Vorig jaar had ik met mezelf afgesproken dat 2016 zijn laatste jaar zou zijn. Maar in het begin van dit jaar denk ik er eigenlijk hetzelfde over, dat dit zijn laatste wedstrijdjaar zal zijn. Hij is 18, dus het zit er dik in dat 2017 inderdaad zijn laatste jaar gaat worden.”

Zinedine

Over de terugkeer van zijn andere KWPN-gefokte en -erkende crack Zinedine (v. Guidam) zegt Beerbaum: “Hij heeft een zware rugoperatie ondergaan, maar is weer fit.”

Met stalruiter Philipp Weishaupt doorloopt Zinedine nu zijn oefenrondes in het 1.40 en 1.45 m. “Het zal nog wel een half jaar duren, maar dan verwacht ik dat ik hem weer op het hoogste niveau kan rijden. Zinedine zal zeker weer een heel goed tweede paard worden.”

Nederlandse fokkers

De familie Denneboom uit Boekelo fokte Chaman, Jan Boomkamp uit Borne is de fokker van Zinedine.

Bron: Grand Prix Replay

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook