Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Philippe is Lennard de Boer net te snel af

Lennard de Boer
Global Express, hier onder Lennard de Boer

Maar liefst 76 combinaties verschenen vanavond aan de start in de twee sterren rubriek over 1,45 meter op de Christmas Show in Roosendaal. Lennard de Boer streed ervoor om de zege van deze rubriek in Nederland te laten, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Belgische amazone Charlotte Philippe.

Phillipe finishte met Jerenmias van het Hulstenhof (v. Cooper vd Heffinck) in de snelle tijd van 30,36 seconden. Al in het basisparcours was te zien dat de Belgische combinatie één was om rekening mee te houden. Toen finishte het duo al in de snelste tijd.

Nipt tweede

Slechts 0,54 seconden was Lennard de Boer langzamer dan de Belgische amazone, maar dit was voldoende om de Fransman Maximilien Lemercier met Dandy du Calvaire (v. Berlin) naar de derde plaats te verwijzen. De Drentse ruiter zadelde voor deze rubriek de achtjarige merrie Ewinita (v. Ustinov) die in eigendom is van Johan Heins en Lennard’s werkgever, Marcel de Boer.

Top vijf

Lisa Bongers finishte in de vierde tijd van 31,42 seconden met Donbalian (v. Carthino Z). Piet Raijmakers Jr. volgde met Van Schijndel’s Dominus (v. Berlin) op de vijfde plaats.

Kon sneller

Ook Bianca Schoenmakers presteerde het om het basisparcours zonder fouten af te leggen. De ongekroonde koningin van de barrage liet ook in deze 1,45 meter-rubriek zien wat opschieten is door als enige ruiter in de barrage binnen de 30 seconden te finishen. Alleen kreeg ze onderweg met Dha Dha HDH (v. Douglas) een balk. Hierdoor werd Brabantse verwezen naar de elfde plaats. Gisteren won ze al een rubriek met deze Dha Dha en vandaag boekte ze net als gisteren een zege met Famke Adina (v. Bacardi VDL).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook