Ga naar hoofdinhoud

Chevenez: Nederlandse ponyteam derde in landenwedstrijd

Nederlandse equipeDe Nederlandse ponyruiters boekten afgelopen weekend verschillende successen tijdens het internationale concours in het Zwitserse Chevenez. In de landenwedstrijd legde Nederland beslag op de derde plaats. Individueel schreven zowel Lisa Nooren als Ank van Dongen een rubriek op naam. In de Grote Prijs pakte Niels Knape zilver.

De ponyruiters kregen in de landenwedstrijd een pittig parcours voorgeschoteld. Alleen de Nederlandse Lisa Nooren en haar pony Ronja (v. Nordstar) en de Belgische amazone Julie Pelsmaker slaagden erin twee foutloze manches te rijden. De overwinning in de landenwedstrijd ging uiteindelijk met een totaal van twaalf strafpunten naar Ierland. België werd tweede met zestien strafpunten. Het Nederlandse team, bestaande uit Lisa Nooren, Bart Lips, Jasmijn Ruiter en Niels Knape, scoorde twintig strafpunten.

De Nederlandse combinaties waren in verschillende rubrieken terug te vinden in de toptien. Ank van Dongen won met een nipte voorsprong een 1,25 m-rubriek met Valley Stream B (v. Andiamo). Lisa Nooren wist een 1,20 m-rubriek op naam te schrijven met Ronja. Bij het teamspringen won Team Europarc. Dit team bestond naast de Belg Jonas Vervoort uit de Nederlanders Doron Kuipers en Wouter Vos.

In de Grote Prijs was het Niels Knape die zich in de kijker wist te rijden. Hij was met Maradonna in een foutloze barrage slechts een fractie langzamer dan de Ierse winnaar Bertram Allen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook