Ga naar hoofdinhoud

Chileen Samuel Parot wint opnieuw 1,50 m-proef

Pieter Devos en Couscours van Orti. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vijf dagen na zijn overwinning in de 1,50 m-rubriek van de GCT Monte Carlo in Monaco liet de Chileen Samuel Parot gisteren opnieuw een groot aantal combinaties achter zich. Op het vijfsterren concours Spruce Meadows in Calgary pakt hij met een seconde voorsprong opnieuw de eerste prijs.

Met de eerder door Pieter Devos uitgebrachte Couscous van Orti (v. Nabab de Rêve) finishte de geselecteerde ruiter voor het Chileense team voor de Pan American Games, die eind deze zomer zullen plaatsvinden, in 63.925 seconden en de Ier Conor Swail volgde met Viva Colombia (v. Coleur Rubin) op de tweede plaats met een tijd van 65.621 seconden. De derde plaats was voor Shane Sweetnam, die de SWB-gefokte Easy Contact Humlan naar een tijd van 66.104 seconden stuurde. De vierde en vijfde plaatsen werden bezet door de twee Amerikanen Richard Spooner met Cristallo (v. Caretino) en Quentin Judge met HH Quatour (v. Col Canto).

KWPN’er in top drie

In de PwC Cup, een parcours dat eveneens op 1,50 m-niveau gebouwd was, gingen de Venezolaanse Andres Rodriguez en de BWP’er Fifty Fifty 111 met de winst ervandoor. Zij stopten de klok op 66.096 seconden. De Mexicaan Juan Pablo Gaspar Albanez en KWPN’er Puertas So What (v. Quattro B) werden tweede met een tijd van 66.215 seconden, gevolgd door Rodrigo Lambre en de Oldenburger Charielle met 67.196 seconden. Nicola Philippaerts en H&M Quenzo de la Roque (v. Kannan) eindigden op de vierde plaats en Eric Lamaze en Rosana du Park (v. Kannan) sloten de top vijf af.

Amerikanen domineren het 1,55 m

In de 1,55 m-rubriek traden 10 combinaties door tot in de barrage, waarvan er vier foutloos bleven. De overwinning ging naar de Amerikaan Quentin Judge en de Zagersheide gefokte HH Whisky Royale. Zij noteerden een tijd van 41.41 seconden. Jack Hardin Towell Jr. en Emilie de Diamant AS (v. Diamant de Semilly) werden tweede met 41.69 seconden. De derde podiumplaats was voor Reed Kessler met Cylana (v. Skippy II) met 41.69 seconden. De vierde plaats was weer voor Amerika, toen Meagan Nusz eerder over de finishlijn reed dan José Manuel Ibañez.

Bekijk hier de uitslagen van de 1,50 m Atco Energy Solutions Cup Spruce Meadows.
Bekijk hier de uitslagen van de 1,50 m PwC Cup Spruce Meadows.
Bekijk hier de uitslagen van de 1,55 m AON Cup Spruce Meadows.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook