Ga naar hoofdinhoud

Chuck Blue nieuwe aanwinst Springpaarden Fonds Nederland

Foto Lonneke Ruesink
Mr. Blue-nakomeling Chuck Blue is toegevoegd aan het paardenbestand van Springpaarden Fonds Nederland. De zesjarige ruin is op advies van de selecteurs ondergebracht bij springruiter Ruben Romp. "In het verleden zijn met Ruben , die Kadans Webster SFN naar de Nederlandse titel stuurde bij de Young Riders, zeer goede ervaringen opgedaan die vroegen om een continuering", verklaart het SFN.

Op Valentijnsdag werd door het SFN de op 9 mei 2007 geboren Chuck Blue gekocht van de gebroeders Van Horen uit het Limburgse Beringe, die deze ruin zelf hebben gefokt. De selecteurs vinden de ongeveer 1.67 m. metende bruine ruin een paard met snelle reflexen en veel vermogen. “In zijn type oogt de zesjarige wellicht iets gewoon, maar als de hindernissen op hoogte zijn gebracht toont Chuck Blue SFN over veel elasticiteit te beschikken.”

Chuck Blue is een zoon van Mr. Blue uit de ster merrie Reviola, die de Grannus-zoon Garmisch als vader heeft. Mr. Blue, in de ranking van de WBFSH 2012 op de negentiende plek, boekte internationale successen onder Bert Romp en werd na verkoop naar de Verenigde Staten uitgebracht door Elise Haas, die met hem onder andere in 1999 de Grote Prijs van Jumping Amsterdam wist te winnen.

Bron: Horses / SFN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook