Ga naar hoofdinhoud

Cidane pakt ook de zege in Zuidbroek

Hij had al een behoorlijke erelijst opgebouwd in de GMB-hengstencompetitie en daar is vanavond dan ook de overwinning in de Zuidbroekse omloop bij gekomen. Cidane en Kristian Houwen waren in de Van der Valk-hal niet te houden.

Er gebeurde van alles in de klasse M. De paarden kwamen wat moeizaam in het ritme in de kijkerige hal met z’n volgepakte tribunes. De formidabel springende JK Horsetrucks Leasure Z, Crespo VDL en Charisma HBC waren de eerste drie slachtoffers die met handbalscores aan strafpunten de barrage moesten missen.

Een goed in vorm stekende Carrera (v. Larino) liet onder Richard Kapteyn als eerste alle balken boven. Daar voegden Cosun (v. Up To Date), Cidane (v. Heartbreaker), Chacco Boy (v. Chacco Blue) en Quidaro (v. Quidam de Revel) zich nog aan toe.

Kort draaiend behield Richard Kapteyn mooi de rust in Carrera, waardoor 0 in 36,41 op het bord kwam te staan. Bijna drie seconden sneller was de bloedsnelle pingpongbal Cidane, die de laatste lijn in vijf in plaats van zes galopsprongen overbrugde: 0/33,75.

In diezelfde laatste lijn bleef Sonja Vlaar ophoudingen maken, waardoor de zeer goed springende Cosun alsnog een fout maakte: 4/41,98. In deze wedstrijd, met alles wat er bij andere combinaties misging, was dat goed voor de derde prijs. Chacco Boy raakte namelijk in de war, toen hij vlot door de eerste lange lijn  galoppeerde en vervolgens tegen een in de weg staande steilsprong op botste (15/48,92). Dominique Roelofsen kon na dezelfde lijn Quidaro er niet van afhouden om de bewuste steilsprong te springen, waardoor deze combinatie wegens het rijden van een verkeerd parcours werd uitgesloten.

Lees vrijdag alles over de GMB-hengstencompetitie in Zuidbroek in De Paardenkrant.

Bron: Horses / De Paardenkrant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook