Ga naar hoofdinhoud

Coconut Z wint vrijspringwedstrijd Saasveld

De schimmel Coconut Z was gisteravond de stralende winnaar van de vrijspringcompetitie in Saasveld. De vierjarige zoon van Chippendale Z x Calido sprong met groot machtsvertoon naar een scorebord vol 8.5- en negens. Met 50,5 punt bleef het fokproduct van eigenaresse M. Luttikhuis-Boerrigter (mede-eigenaar Stal ’t Hofstee) de beste driejarige Hessel (Sheraton x Cantos) één punt voor.

Bij de vierjarigen kwam de hoog in het bloed staande Grundylady nog het dichtst in de buurt van de latere kampioen. Met veel souplesse, techniek en vermogen maakte deze merrie een diepe indruk, maar tegen de geweldige springmoyennes van Coconet Z was geen kruid gewassen. De derde plaats was voor de Quality Time-zoon Galaxy HM. Deze donkerbruine uit de stam van de beroemde Lucky Boy-dochter Promise had weinig balans in galop, maar zwiepte met donder en geweld over de oxer.

Bij de driejarigen sprong Hessel compleet uit het boekje, met veel afdruk en een uitmuntende techniek van zowel de benen als het lichaam. De score kwam uit op 49,5, een punt minder dan de beste vierjarige Coconut Z. De fraai gelijnde Eldorado-dochter Hillitaire, gefokt uit de stam van de internationale springpaarden Flame (v. For Keeps) en Uletta (v. Lupicor), pakte met 48 punten de tweede plaats. Met 0,2 punt minder eindigde de patente en goed bukkende Haminka, uit de Freiminka-stam van onder meer de Grand Prix-hengst Iowa, op de derde plaats.

Bekijk de video van winnaar Coconut Z.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook