Ga naar hoofdinhoud

Conor Swail wint $75.000,- in Langley

Conor Swail, hier met Grand Cru van de vijf Eiken Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de winst in het 1.45m direct op tijd bij CSI4*-W Maui Jim Welcome Stake kan de Ier Conor Swail 75.000 dollar, bijna 65000 euro, bijschrijven op zijn rekening. Met de Selle Français hengst Rubens La Silla (v. Rebozo LS) kwam de regerend kampioen van de Longines FEI Jumping World Cup in Vancouver over de eindstreep in 70,61 seconden.

Juan Jose Zendejas Salgado werd tweede met Tino la Chapelle (v. Mylord Carthago) in 70,99 seconden. Shawn Casady en Durango VDL (v. Zirocco Blue VDL) werden derde in een tijd van 71,44 seconden. Slechts acht van de vijftig combinaties wisten foutloos over de finish te komen. In juni won Ierland ook in Langley, Swail maakte ook deel uit van het team.

Galopsprong minder

De ogenschijnlijk ontspannen rit was razendsnel doordat hij in een paar lijntjes een galopsprong minder wist te maken. Twee keer had Conor geluk, de vos toucheerde een balk maar deze bleven allebei in de lepels liggen. “Het was een mooie winst en ik ben erg blij voor het paard. Hij sprong echt fantastisch vanavond”, aldus Swail.

Weer terug

Het paard werd eerder verkocht, maar kwam weer terug op stal bij Swail. “Ik heb hem begin dit jaar terug gekregen en ik denk dat hoe langer ik hem heb, hoe beter de band is die we krijgen,” vervolgde Swail. “Hij heeft de hele tijd niet echts iets verkeerds gedaan, maar voor mij verbetert hij wel. Vooruitkijkend lijkt het erop dat hij een mooie toekomst heeft.”

Bekijk hier de winnende rit:

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook