Ga naar hoofdinhoud

Cornet Obolensky erkend bij KWPN

Het Algemeen Bestuur heeft onlangs het advies gekregen van de hengstenkeuringscommissie springen om de schimmelhengst Cornet Obolensky te erkennen voor de KWPN-fokkerij.

De vijftienjarige Cornet Obolensky is een zoon van de eveneens KWPN-erkende Clinton. Zijn moeder Rabanna van Costersveld is een dochter van de preferente Heartbreaker en komt uit Holivea van Costersveld. Holivea van Costersveld is een dochter van Randel Z (G.Ramiro Z). De van origine Nederlandse moederlijn vervolgt met Gudula O, een dochter van Beaujolais (Lucky Boy xx) uit de keurmerrie Udola. Deze dochter van Farn komt uit de ster preferente merrie Iduca (Duc de Normandie).

Cornet Obolensky werd als driejarige goedgekeurd in Westfalen en heeft daar inmiddels een grote invloed in de fokkerij met diverse goedgekeurde zonen. Onder het zadel van Marco Kutscher heeft de hengst langdurig deelgenomen aan diverse internationale toernooien. Zij namen deel aan de Olympische Spelen in Beijing in 2008 en wonnen teamgoud voor Duitsland op het EK in 2011. Daarnaast was de combinatie teamlid van de winnende landenwedstrijden van Rotterdam, Rome en Barcelona.

Zijn oudste nakomelingen zijn elf jaar. Cornet Obolensky blijkt een opvallende vererver te zijn. Uit zijn eerste twee jaargangen zijn tientallen paarden die succesvol zijn op het hoogste niveau. Enkele zeer opvallende paarden zijn Cornet d’Amour (mv.Damiani) van Daniel Deusser, Cornado I NRW (mv.Acobat I) met Marcus Ehning en diens volle broer Cornado II met Christian Ahlmann, Cornet’s Cristallo (mv.Pilot) met Marco Kutscher, Charlie (mv.Potsdam) met Katarina Offel, Cornetta 11 (mv.Anmarsch) met Max Kűhner en Cocoshynsky (mv.Popcorn) met Emanuele Gaudiano.
Bron: Horses/KWPN

Eén reactie op “Cornet Obolensky erkend bij KWPN

  • Claudia van Bree

    De redactie van Horses heeft de reacties onder dit artikel verwijderd omdat hierin persoonlijke beschuldigingen werden geuit.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Lees ook