Ga naar hoofdinhoud

Corradina krijgt haar afscheid in Aken

Corradina en Carsten-Otto Nagel in actie in Aken. FOTO WWW.ARND.NL

Het was al bekend dat de Holsteinse topmerrie Corradina haar leven zou voortzetten als fokmerrie bij eigenaar Stall Moorhof, nu is ook bekend geworden dat op het CHIO in Aken afscheid genomen zal worden van de dochter van Corrado.

Carsten-Otto Nagel en Corradina wonnen onder meer teambrons en individueel zilver op de Europese kampioenschappen in Windsor (2009), teamgoud op de Wereldruiterspelen in Kentucky (2010), teamgoud en individueel zilver op de Europese kampioenschappen in Madrid (2011) en vorig jaar teamzilver op het EK in Herning.

Voor Carsten-Otto Nagel was de dubbele nulronde in de Mercedes-Benz Nations Cup op het CHIO Aachen in 2011 een hele bijzondere herinnering. “Dat was uniek, twee keer foutloos voor Duitsland in Aken. “Daarom vind ik het geweldig dat Corradina juist in Aken afscheid neemt van de sport. Een uniek paard op een uniek evenement.”

Een hardnekkige elleboogblessure is de oorzaak van de pensionering van de zestienjarige merrie. Er wordt met spanning uitgekeken naar de veulens van Corradina. Niet alleen was zij één van de beste springpaarden van de wereld, ook als fokmerrie is zij haar gewicht in goud waard. Corradina komt uit de beroemde stam 104 A, haar zesde moeder Retina (v. Ramzes x) was een fenomenaal springpaard onder het zadel van Fritz Thiedemann.

 

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook