Ga naar hoofdinhoud

Coumans en Duitsers ijzersterk op de Peelbergen

Ronald Sandbrink Foto: Eva van den Adel

Op zijn vaste kaartavond won Gabriel Coumans opnieuw het 1.40m op het CSI bij de Peelbergen net als in augustus. Met Mr. Blue-nazaat Coco Blue de Lui ging hij aan de leiding in de proef direct op tijd. Ook voor Nederland reed Dave Maarse met Falco (v. Carambole) naar de zege in de Youngster Tour. In de afsluitende 1.40m rubriek van de dag sprong Duitser Ronald Sandbrink naar de eerste tijd.


Het is volle bak bij de eerste Winter Tour van de Peelbergen. Daarbij komen grote namen als Laura Kraut, Maikel van der Vleuten en de beste Nederlander in de laatste rubriek van de dag, Leopold van Asten, voorbij. Toch staan er ook weer bijzonder veel Duitsers op de deelnemerslijst in Kronenberg.

Eerste keer

De winnaar in de Liberty Equine Products Prix, Ronald Sandbrink, is voor het eerst op het Equestrian Centre de Peelbergen. “Ik heb mijn stal hier zo’n vijf uur vandaan bij Hannover in de buurt. Ik had van collega ruiters gehoord dat het hier heel goed rijden en toeven is en ik kan dat alleen maar beamen”, lacht de Duitse ruiter. Sandbrink zadelde voor de gelegenheid Now or Never M-dochter Van Caly.
Van de 90 deelnemers hielden er 24 het hout boven in de proef van Henk Linders en zijn team. De tweede en derde plaats gingen eveneens naar de oosterburen.

Ochtendrubrieken

In de eerdere 1.40m proef op de dag nam Tim Hendrix de derde plaats voor zijn rekening in de tweede groep met Euro Star (v. Corland). In deze proef sloot Sandbrink aan als vierde.
Maarse werd in de Youngster Tour geflankeerd door Stal Thijssens’ Viktor Daem met For President (v. Numero Uno) en Lars Kersten met Baltic VDL-telg Giwana. Belgisch topruiter Gregory Wathelet werd met Echo de Virton (v. Vagabond de la Pomme (E.T.)) vierde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook