Ga naar hoofdinhoud

Cristallo en Spooner als enige foutloos in Spruce Meadows Derby

Richard Spooner met Cristallo Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De zege in de hoogste rubriek van de dag gisteren in Calgary was voor de Amerikaan Richard Spooner met zijn negentienjarige Holsteiner Cristallo (v. Caretino). Het duo bleef als enige helemaal zonder springfouten in de Derby en dat was gezien het enorme aantal strafpunten van de concurrentie, een bijzondere prestatie.

Het was een lastig parcours dat de Braziliaanse parcoursbouwer Guilherme Jorge had neergezet voor de deelnemers. Vijf van de zeventien combinaties kwamen niet aan de finish en behalve Spooner kwam er niemand met minder dan acht strafpunten uit de ring.

Snelste tijd

De rest van de combinaties in de top 5 kwamen alle vier met acht strafpunten aan de finish. Luis Alejandro Plascencia Owas met Salamera de la Nutria goed voor de snelste rit. De Mexicaan stuurde de dochter van Diamant de Semilly in 155,69 seconden rond.

Thuisresultaat

Chris Surbey volgde voor thuispubliek met Carnaval (v. Chacco Blue) in de tweede tijd en werd op zijn beurt gevolgd door Rich Fellers met Lux Lady. Het Amerikaanse duo klokte af op 163,47 seconden, terwijl Surbey 160,14 seconden nodig had.

Daniel Coyle was met Ridley de langzaamste van de vier ruiters met acht fouten. De Ierse ruiter stuurde elfjarige zoon van Ustinov in 163.59 seconden over de eindstreep.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.