Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam met Zenith SFN naar CSI Eindhoven

CSI Eindhoven 2015 © DigiShots

Het internationaal springconcours CSI Eindhoven van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei, mag rekenen op ‘s werelds beste springruiters. Zo start Jeroen Dubbeldam zijn kampioenspaard Zenith SFN tijdens het Hemelvaartsweekend en daarmee maakt CSI Eindhoven deel uit van het voorbereidingstraject richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Van Nederlands gouden EK- en WK-team komt niet alleen Jeroen Dubbeldam, maar komen ook Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder naar de Karpendonkse Plas. Andere Nederlandse toppers op de startlijst zijn Marc Houtzager, Willem Greve, Wout-Jan van der Schans, Leopold van Asten en de kersverse Nederlands kampioen Frank Schuttert.

Vanuit de Verenigde Staten komt Beezie Madden, die momenteel achtste staat op de wereldranglijst. De topamazone is onder meer succesvol met de paarden Simon en Breitling, die bij Jeroen Dubbeldam vandaan komen.

Er komen meer ruiters met de olympische gedachte naar CSI Eindhoven, want de VDL Groep Grote Prijs op zondagmiddag is aangewezen als kwalificatiemoment voor Rio en voor het Europees kampioenschap in 2017. Landen die verder vertegenwoordigd worden zijn België (onder meer door Jos Lansink), Zwitserland, Italië, Libië, Engeland, Ierland, Spanje, Brazilië en Australië.

Derby

Naast de Grote Prijs op zondag is de Lacom Derby over natuurlijke hindernissen een echte publiekstrekker op zaterdag. De hoofdrubrieken op donderdag (Ladies Day) en vrijdag zijn de 1.50m Rabobank Prijs en de 1.50m Provincie Noord-Brabant Prijs ‘s middags. Wie daar ook aan de start komen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems, die als RaboTalenten een uitnodiging hebben gekregen. Dat ze in vorm zijn bewezen ze vorig week op het Nederlands kampioenschap Young Riders met een gouden en bronzen medaille.

Bron: persbericht CSI Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook