Ga naar hoofdinhoud

Daniel Coyle begint negende week WEF met overwinning in 1,45m-Classic

Daniel Coyle ging er gisteren in Wellington met de zege vandoor in de hoofdrubriek van de dag. De strijd om de eerste plaats ging tussen twee Ierse ruiters en Coyle  was met zijn tienjarige vosmerrie Tienna (v. For Pleasure) het snelst foutloos in de barrage. Landgenoot Shane Sweetnam was maar een klein beetje langzamer met Cyplon 1083  (v. Cardento) en werd tweede.

Volgens Coyle waren de ruiters erg aan elkaar gewaagd in de barrage van de 1,45m-Classic en waren er eigenlijk geen echte onderlinge verschillen in de top. Zijn merrie moet hij vooral laten doen wat zij wil: “Ze is een vosmerrie en als ik een ding eigenlijk al had moeten weten is het dat ze een typische vosmerrie is. Ze houdt ervan om haar eigen gang te gaan. Als je je er teveel mee bemoeit, dan vindt ze dat echt niet fijn. Dus als je haar haar gang moet laten gaan en ze wint, dan is dat de juiste manier.”

Internationale top vijf

Santiago Lambre eindigde op de derde en vierde plaats in deze rubriek. Met Doloris was de Mexicaanse ruiter een halve seconde sneller dan met D’Artagnan. De vijfde plaats was voor Karen Polle met Little Lord 90  (v. Lasino).

 

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron:Paardenkrant-Horses/PBIEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook