Ga naar hoofdinhoud

Daniel Deusser wint met sensationele rit de Grand Prix

Titelverdediger Daniel Deusser met Cornet d’Amour. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Als laatste ging hij van start in de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant en toen het stof was opgetrokken bleek hij ook nog de snelste te zijn. Daniel Deusser heet de winnaar van de Grand Prix, zijn paard is Cornet D'Amour en ze lieten een waar kunststukje zien in de Brabant Hallen. Het paar was ruim een seconde sneller dan Michael Whitaker die op dat moment de leiding had. Gerco Schröder was de beste Nederlander op de achtste plaats.


Zestien topcombinaties kwamen in de barrage van de Rolex Grand Prix en het publiek kon genieten van topsport. Christian Ahlmann beet het spits af met Codex One (v. Contendro I) en zette meteen al een scherpe tijd neer, foutloos in 35.40 seconde. Als derde kwam Michael Whitaker met de KWPN-er Viking (v. Jacomar) en de oude rot in het vak reed al in de eerste twee wendingen een galopsprong minder en vloog vervolgens naar en over de laatste oxer in 34.97 seconde. De tijd leek moeilijk te verbeteren en de uiteindelijke plaatsen twee tot en met vijf zaten op minder dan een halve seconde van elkaar. De nummer een van de wereld Scott Brash met Hello Sanctos (v. Quasimodo van de Molendreef) reed een tijd van 35.15 seconde en werd derde. Op de vierde plaats volgde Ahlmann en op driehonderdste kwam Luciana Diniz met de schimmel hengst Winningmood (v. Darco).

De wereldbeker winnaar van 2014, Daniel Deusser ging met zijn Cornet Obolensky-zoon als laatste van start in de barrage. In het eerste gedeelte met de scherpe wendingen was hij al een fractie sneller dan Whitaker. Op de laatste lijn naar de oxer pakte Deusser de volle winst, zonder te remmen vloog het paar over de oxer en stopten de klok op 33.69 seconde en won de hoofdprijs van 87500 euro.

Ludger Beerbaum en de KWPN-hengst Chaman, Roger-Yves Bost met Nippon D’Elle en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) volgden op de plaatsen zes, zeven en acht van de ranglijst met een foutloze barrage.

Patrice Delaveau met de Quick Star-hengst Orient Express was de snelste vierfouter in de tijd van 35.21 seconde. Ook Maikel van der Vleuten was in de barrage zeer snel met zijn toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). Op de laatste lijn maakte hij één keer een ophouding, misschien één keer te veel, hij kreeg een fout op de laatste hindernis en klokte 35.34 seconde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook