Ga naar hoofdinhoud

Darragh Kenny en Prof de la Roque winnen 1.45m speed class

McLain Ward met Zander
McLain Ward met Zander Foto Rik Vander Sanden

De Amerikaanse topamazone Beezie Madden pakte gisteren de hoofdrubriek op het Winter Equestrian Festival in Wellington, de Ier Darragh Kenny en Prof de la Roque wonnen even daarvoor de met $34,000 gedoteerde G&C Farm 1.45m rubriek.

Kenny en de elfjarige zoon van Kannan uit een KWPN-moeder, hadden al verschillende klasseringen gehad, maar dit was hun eerste overwinning in het WEF circuit. Met een tijd van 59.54 seconden versloeg de combinatie McLain Ward (USA) en Zander (v. Cantos) met een seconde (60.57). Kenny’s landgenoot Ronan McGuigan op nog een KWPN-er Capall Zidane (v. Concorde) eindigde als derde in 61.49 seconde net voor Daniel Deusser (GER) op Domingo (v. Thunder van de Zuuthoeve) in 61.54 seconde.

In deze rubriek deden de Nederlandse paarden het toch goed. De zeer veelbelovende goedgekeurde Breitling LS (v. Quintero) werd zesde onder Beezie Madden. Op een seconde achterstand werd Vesuvius (v. Numero Uno) zevende onder Meagan Nusz. De combinatie bleef Weezer (v. Drossan) op slechts tweehonderdste van een seconde nipt voor. De elfjarige merrie werd achtste onder Eiken Sato, de Japanner in Belgische dienst. Het rijtje KWPN’ers werd afgesloten door de eerder door Laura Kraut gereden Teirra (v. Tolano van ’t Riethof), die nu onder Kraut’s leerlinge Alise Oken acteert.

Klik hier voor de resultaten.

Bron Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook