Ga naar hoofdinhoud

De Bruijn, Raijmakers en Voorn schatten kansen NK in

Piet Raijmakers RascinHet Nederlands kampioenschap springen voor senioren, junioren en young riders gaat morgen van start in Mierlo. Drie deelnemers, Rob de Bruijn, Piet Raijmakers junior en Vincent Voorn, blikken vooruit. Zijn ze goed voorbereid, hebben de paarden de juiste vorm en hoe schatten ze hun kansen in?

Rob de Bruijn
Springruiter Rob De Bruijn rijdt dit weekend z’n eerste Nederlands kampioenschap bij de senioren. Hij start de elfjarige hengst Apple Juice (v. Tresor d’Opaline). “Ik ga voor een topprestatie, maar je weet natuurlijk nooit of het gaat lukken. We blijven met beide benen op de grond staan.” De debutant gaat er zonder verwachtingen heen, al is het zeker geen onbelangrijk kampioenschap voor hem. “Het sponsorcontract met Euphony (een Belgisch telecombedrijf, red.) is zo goed als rond. De bedoeling is dat ik wat meer internationaal kan gaan rijden en in die zin is Mierlo heel belangrijk voor mij. Het is een kans om me te tonen.”

Piet Raijmakers junior
Piet Raijmakers junior steekt z’n ambitie voor het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo niet onder stoelen of banken. “De top tien halen en dan liefst zo ver mogelijk naar voren. Zo’n Nederlands kampioenschap mag dan wel vroeg in het seizoen vallen, het is toch een beetje een graadmeter voor de rest van het seizoen.” Raijmakers junior kiest in Mierlo voor Van Schijndel’s Rascin (v. Ramiro) en Van Schijndel’s Celvin (v. Calvaro Z). “Met Celvin is het meer een beetje verkennen. Ik rijd ’m als eerste en dan kun je in zo’n eerste omloop de valkuilen en problemen in het parcours beter inschatten voor de eerste ronde met Rascin. Raijmakers’ voorbereiding op dit NK is niet anders dan andere jaren, maar natuurlijk wil hij wel zo goed mogelijk presteren. Favoriet is volgens hem Eric van der Vleuten met VDL Groep Utasha SFN (v. Lux). “Een ervaren ruiter en een super paard: een combinatie die bovendien in een uitstekende vorm verkeert.”

Vincent Voorn
“Het zou wel eens een vreemd Nederlands kampioenschap kunnen worden in Mierlo. “We hebben heel veel goede, ervaren ruiters. Maar ik ga er vanuit dat een aantal van hen niet met hun beste paard naar Mierlo komt. De oorzaak daarvan moet je niet ver zoeken: een aantal jongens moet nog naar de wereldbekerfinale in Leipzig, die indoor wordt verreden. Daarna heb je de Global Tour in Valencia en daarna is al snel de eerste Super League in La Baule”, aldus Vincent Voorn. “Mierlo is, wat mezelf betreft, misschien best een goede voorbereiding op La Baule. Armani kan daar nog eens buiten springen op gras. Mierlo is altijd super georganiseerd, met mooie omlopen”, is de springruiter lovend. “Het belangrijkste voor Armani is dat hij aankomend weekend fris is en zich goed voelt, dan komt al het andere vanzelf. Ik ga er wel van uit dat ik de finale haal.” Als tweede paard kiest de springruiter voor de jonge Valentino (v. Oramé). “Die is negen jaar en een paard waarvan ik heel wat verwacht. Mierlo is ideaal om te kijken waar je met zo’n paard staat.”

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Koen Cromheecke

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.