Ga naar hoofdinhoud

Delaveau en Carinjo daveren naar ton van Athina

Gisteren stonden vrijwel gelijktijdig twee extreem hoog gedoteerde Grote Prijzen op vijfsterren-niveau op het spel. Pieter Devos won in Shanghai de Global Champions Tour en Patrice Delaveau schreef enkele uren later de hoofdprijs van de Athina Onassis Horse Show op zijn naam. Voor eigen publiek pakte de Fransman in de mondaine badplaats Saint Tropez een derde deel van het prijzengeld ter waarde van 300.000 euro.

Het concours van Athina Onassis werd eerder gehouden in Brazilië en beleefde nu zijn primeur in Zuid-Frankrijk. Patrice Delaveau en de groot galopperende Holsteinse hengst Carinjo HDC (v. Cascavelle) raceten in de tweede omloop in razend tempo naar 0 in 39,42 seconde.

De enige Nederlandse deelnemer, Gerco Schröder, viel in de tweede omloop door een balk aan de benen van Glock’s London N.O.P. (v. Nabab de Rêve) net buiten de prijzen.

Het had weinig gescheeld of de tweede ton van die dag was eveneens in handen gevallen van een Belg. Na Pieter Devos in Shanghai maakte in Saint Tropez Nicola Philippaerts aanspraken op de hoofdprijs. Maar de zoon van Ludo Philippaerts kwam met de vinnige Donatella N (v. Vigo d’Arsouilles) ruim een seconde tekort. De tweede plaats leverde toch nog 80.000 euro op. Rodrigo Pessoa pakte de derde plaats na een vloeiende ronde op zijn nieuwe topper Status (v. Satisfaction). Alvaro Miranda de Neto, echtgenoot van organisator Athina Onassis, was in de tweede ronde extreem snel met AD Nouvelle Europe Z (v. Nelson), maar de Braziliaan kon een springfout niet voorkomen.

Athina Onassis zelf scoorde voor de zoveelste keer een tijdfout in de eerste omloop met haar formidabel springende Cumano-zoon AD Camille Z.

Uitslag

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook