Ga naar hoofdinhoud

Delestre en Deusser zegevieren in Doha

Daniel Deusser en Espyrante Foto: APierre Costabadie/ www.arnd.nl

Met Stardust Quinhon (v. Calvaro) pakte Fransman Simon Delestre de eerste CSI5* winst op het CHI Al Shaqab vandaag. Gerco Schröder kwam ook aan de start, in het twee-fasen parcours over 1,45m verzamelde hij met Glock’s Cognac Champblanc zes strafpunten. Duitser Daniel Deusser ging in de speedproef die volgde aan de leiding met Espyrante (v. Obourg).

Met de negenjarige SF-merrie Stardust Quinhon vervolledigde Delestre het parcours in de hoofdstad van Qatar in 36,69. Nipt sneller dan de Britse Laura Renwick, die voor deze proef Rembrandt Blue (v. Mr. Blue) zadelde. Ze ging door de finish in 36, 76 en versloeg zo de tijd van Denis Lynch. De Ier reed Darco-telg Ho Go van de Padenborre rond in 37,00 seconden. Gerco Schröder kreeg met Clearway-nakomeling Glock’s Cognac Champblanc zes strafpunten in de tweede fase en steeg zo niet verder dan de 26ste positie.

De hoog gedoteerde 1,50m speedproef werd prooi voor Delestre, die BWP’er Espyrante bijna een seconde sneller rond stuurde dan de nummer twee, Gregory Whatelet. De Belg klopte op zijn beurt met Egano van het Slogenhof (v. Electro) Zweed Henrik von Eckermann met For Pleasure-merrie For Sale 6.

Na de start van het prestigieuze evenement op maandag, werden er vandaag na twee dagen voltige naast CSI5* ook CSI3* springrubrieken verreden. In deze proeven stonden Koeweiti Ali Al Khorafi met Holsteiner Ungarin (v. Quantum) en thuisruiter Abdul Al Marri met Heartbreaker-dochter Sidoline van de Centaur bovenaan.

Uitslagen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook