Ga naar hoofdinhoud

Delestre viert thuisoverwinning bij Wereldbekerwedstrijd Lyon

Simon Delestre met Hermes Ryan Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De GP van Lyon was vandaag voor Simon Delestre met zijn 12-jarige ruin Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray SF). De Fransman reed naar de overwinning dankzij een foutloos barrageritje in 37,72 seconden. Hij verdient er 75.000 euro mee en 20 punten voor het klassement in de Westeuropese divisie van de Wereldbeker.

Tweede werd de Zweed Henrik von Eckermann die vandaag zijn Westfaalse merrie Mary Lou (v. Montendro) gezadeld had. Hij finishte in 38,35 seconden. De Zwitser Steve Guerdat, die Bianca (v. Balou du Rouet) in 39,05 seconden rond stuurde, werd derde.

Geen punten voor de Nederlanders

De barrage was met twaalf starts goed bezet. Onder meer Pieter de Vos, Michael Whitaker en Roger Yves Bost verdienden belangrijke punten in de strijd om de World Cup.

De Nederlanders kwamen er niet aan te pas vandaag. Zowel Maikel van der Vleuten, die Idi Utopia (v. Quasimodo Z) gezadeld had, als Frank Schuttert struikelden over een balk in de eerste ronde en werden niet geklasseerd. Schuttert kreeg met Chianti’s Champion (v. Champion Du Lys) ook nog een extra strafpunt wegens tijdsoverschrijding op zijn conto.

Van der Vleuten zakt daarmee weer wat in het klassement, van een gedeelde vierde plaats vorige week, naar de zesde plaats nu. Simon Delestre staat dankzij zijn overwinning nu op de tweede plaats. Henrik von Eckermann had vandaag meer te vieren dan alleen een tweede plaats in de GP. Hij staat eerste in de ranglijst voor de Wereldbeker, omdat hij ook in Helsinki al tweede werd, toen achter Jur Vrieling. Die laatste reed vandaag niet mee en staat momenteel negende.

Bekijk het winnende rondje van Delestre (met twee keer trillende balken in de lepels):

 

Klik hier voor de volledige uitslag.
Klik hier voor het actuele klassement in de Westeuropese divisie voor de Wereldbeker.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook