Ga naar hoofdinhoud

Denis Lynch sprint naar zege WB-wedstrijd Lexington

Denis Lynch en RMF Echo Foto: FEI - Ashley Neuhof
De wereldbekerwedstrijd in Lexington kreeg dit weekend een spannende barrage waarin Denis Lynch optimaal gebruik maakte van de snelheid van zijn RMF Echo (v. Virus de Laubry). De Ier versloeg met bijna 0,4 seconde Lauren Tisbo met Coriandolo di Ribano (v. Cassini II). Derde werd Beat Mändli met de in vorm stekende KWPN merrie Dsarie (v. Veron).

Een half jaar geleden was de BWP’er RMF Echo bijna uit de stallen van Denis Lynch verkocht. Maar de Ier vond een nieuwe eigenaar voor dertienjarige hengst en boekte de nodige successen met de zoon van Virus de Laubry. Na een aantal tweede plaatsen in Grand Prix’ was het in Lexington de zege in de wereldbekerkwalificatie.

Dsarie blijft in vorm

Negen combinaties hadden zich voor de barrage geplaatst. De Zwitser Beat Mändli toonde opnieuw de vorm van de talentvolle KWPN merrie Dsarie. Na de winst in Washington ging het duo ook in Lexington snel en foutloos door de barrage en de tijd 37,80 seconden bleek uiteindelijk goed voor de derde plaats. Want Lynch reed even later er meer dan een seconde vanaf.

Tisbo komt te kort

Denis Lynch snelde met Echo in 36,16 seconden over de finish. Het werd nog spannend toen Lauren Tisbo als laatste met Coriandolo di Ribano dicht bij de tijd van Lynch kwam. Op de meet had de Amerikaanse bijna 0,4 seconde te kort.

Ryan en Eddie Blue snelste vierfouter

De snelste vierfouter was Devin Ryan en zijn KWPN’er Eddie Blue. Het duo was met 36,32 seconde nog iets sneller dan Tisbo, maar een afgesprongen balk wierp hen naar de vijfde plaats.

In het wereldbekerklassement klimt Denis Lynch door de overwinning naar de gedeelde negende plaats van de West-Europese liga. Henrik von Eckermann voert de ranglijst aan voor Simon Delestre, de nummers twee en één van Lyon.

Klik hier voor de uitslag.
Bron FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook