Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Van Asten en VDL Groep Miss Untouchable in La Coruna

Leopold van Asten eindigde zojuist met VDL Groep Miss Untouchable op de derde plaats in de 1,45m-rubriek in La Coruna. Met twee foutloze rondes en een eindtijd van 30,17 seconden moest Van Asten alleen Emanuele Gaudiano en Julien Epaillard voor laten gaan.

Gaudiano was met Carlotta 232 goed voor de snelste tijd in deze rubriek  en pakte daarmee de zege. De Italiaanse ruiter liet de achtjarige merrie van Chaccomo in 28,23 seconden over de streep galopperen en dat was iets meer dan een seconde sneller dan Epaillard. De Franse ruiter kwam in deze rubriek in actie met de negenjarige Usual Suspect d’Auge, waarmee hij gisteravond zevende werd in de Grand Prix en mocht zich nu als derde opstellen.

Van Asten

Van Asten kwam gisteren ook in de Grand Prix in actie, maar beëindigde toen voortijdig het parcours. Vandaag had het duo de slag weer te pakken en eindigde met hun foutloze ritten op plek drie.

Top vijf

Shane Breen met  Ispwich van de Wolfsakker (v. London) en Felix Hassmann met Balzaci (v. Balou du Rouet) maakten de top 5 compleet. Het Ierse duo kwam met 30,36 seconden op de klok aan de finish en het paar uit Duitsland klokte 30,57 seconden.