Ga naar hoofdinhoud

Devin Ryan en KWPN’er Eddie Blue winnen American Gold Cup

Devin Ryan met Eddie Blue Foto: Phelps Media Group/Taylor Renner
De American Gold Cup in Old Salem Farm, New York, had gisteren een verrassende ontknoping. In de barrage van de 4* wereldbekerwedstrijd was Devin Ryan de eerste foutloze met de nog betrekkelijk onervaren Zirocco Blue-zoon Eddie Blue en wist met een halve seconde McLain Ward met HH Callas (v. Albatros) te verslaan. Jack Towell reed Lucifer V (v. Lord Pezi) als snelste vierfouter naar de derde plaats.

Devin Ryan had niet verwacht dat hij met het fokproduct van J. Honcoop Eddie Blue direct de hoofdprijs in de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in de wacht zou slepen. De achtjarige ruin van Zirocco Blue VDL rijdt de Amerikaan dit jaar voor het eerst internationaal en in Old Salem moest het paar het opnemen tegen sterke combinaties.

‘Eddie is een super paard’

“Ik heb een fantastisch paard en ik wist dat een sterk veld aan de start kwam. Ik denk dat ik de minste ervaring had van alle ruiters in de barrage. Ik heb het hele seizoen naar die ruiters gekeken om van ze te leren,” vertelde Ryan na afloop. “Ik hen maar gewoon mijn plan gereden en het pakte goed uit. Eddie is een super paard. Ik heb hem vanaf zijn vierde jaar en sinds zijn vijfde wist ik dat hij in staat was de zwaarste parcoursen te overwinnen. Hij is moedig, heeft veel galopsprong en veel vermogen. Het koste tijd omdat allemaal goed onder controle te krijgen.”

McLain Ward tweede foutloze

Als derde in de barrage van de wereldbekeromloop reed Devin Ryan de eerste foutloze ronde in 37,75 seconde. McLain Ward die met HH Callas volgde, bleef ook foutloos, maar was een halve seconde langzamer. Jack Towell werd derde op Lucifer V met vier strafpunten. Ook Brianne Goutal kreeg een balk en werd met Nice de Prissey (v. Rosire) vierde. De vijfde barragekandidaat Mario Deslauriers viel onfortuinlijk van zijn paard Bardolina (v. Clarimo) wat uitsluiting betekende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht Phelps Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.